Во рамки на Регионалниот Форум на Унијата за Медитеранот, што денес се одржува во Барселона, Министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Северна Македонија во Унијата за Медитеранот – организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. При своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, Министерот за надворешни ...

Во рамки на Регионалниот форум на Унијата за Медитеранот што денеска се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Северна Македонија во оваа организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. Како што соопшти МНР, при своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, министерот за ...

Во рамки на Регионалниот Форум на Унијата за Медитеранот, што денес се одржува во Барселона, Министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Македонија во Унијата за Медитеранот – организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. При своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, Министерот за надворешни работи на ...

Во рамки на Регионалниот форум на Унијата за Медитеранот што денеска се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Македонија во оваа организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. Како што соопшти МНР, при своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, министерот за надворешни работи ...

Во рамки на Регионалниот форум на Унијата за Медитеранот што денеска се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Северна Македонија во оваа организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. Како што соопшти МНР, при своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, министерот за ...

Во своето обраќање од Регионалниот форум на Унијата на Медитеранот, минситерот Бујар Османи кажа дека со приклучувањето кон организацијата, Северна Македонија ќе се обиде да придонесе за промовирање на растот, вработувањето, регионалната кохезија и социоекономската интеграција, додавајќи вредност на севкупните односи во Евро-медитеранскиот регион Со едногласната одлука на министрите за надворешни работи на 42 земји членки на Унијата на ...

Во рамки на Регионалниот форум на унијата за Медитеранот, што денес се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Македонија во Унијата за Медитеранот – организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ, како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. При своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, министерот за надворешни работи, ...

Министрите за надворешни работи на 42 земји-членки на Унијата за Медитеранот, во рамки на Регионалниот форум што денеска се одржува во Барселона, Шпанија, едногласно донесоа одлука за полноправно членство на Северна Македонија во оваа организација. Унијата за Медитеранот ги вклучува сите земји-членки на ЕУ и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. Во своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, министерот за надворешни работи Бујар ...

Северна Македонија стана полноправна членка на Унијата за Медитеранот, организација која ги вклучува сите земји-членки на ЕУ, како и медитеранските земји кои не се дел од неа. Како што соопшти Министерството за надворешни работи на Северна Македонија, таа одлука едногласно ја донеле министрите за надворешни работи на 42 земји членки на Медитеранската унија во рамки на Регионалниот форум на тој мултилатерален проект што се одржува во Барселона. ...

Во рамки на Регионалниот форум на Унијата за Медитеранот што денеска се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Северна Македонија во оваа организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. Како што соопшти МНР, при своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, министерот за ...

Во рамки на Регионалниот форум на Унијата за Медитеранот што денеска се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Македонија во оваа организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. Како што соопшти МНР, при своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, министерот за надворешни работи ...

Во рамки на Регионалниот форум на Унијата за Медитеранот што денеска се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Северна Македонија во оваа организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. Како што соопшти МНР, при своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, министерот за ...

Во рамки на Регионалниот форум на Унијата за Медитеранот што денеска се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Македонија во оваа организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. Како што соопшти МНР, при своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, министерот за надворешни работи ...

Во рамки на Регионалниот Форум на Унијата за Медитеранот, што денес се одржува во Барселона, Министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Северна Македонија во Унијата за Медитеранот – организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. При своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, Министерот за надворешни ...

Во рамки на Регионалниот форум на Унијата за Медитеранот што денеска се одржува во Барселона, министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Северна Македонија во оваа организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. Како што соопшти МНР, при своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, министерот за ...

Во рамки на Регионалниот Форум на Унијата за Медитеранот, што денес се одржува во Барселона, Министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Северна Македонија во Унијата за Медитеранот – организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. При своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, Министерот за надворешни ...

Во рамки на Регионалниот Форум на Унијата за Медитеранот, што денес се одржува во Барселона, Министрите за надворешни работи на 42 земји – членки едногласно ја донесоа одлуката за полноправното членство на Република Северна Македонија во Унијата за Медитеранот – организација која ги вклучува сите земји членки на ЕУ како и медитеранските земји кои не се дел од ЕУ. При своето обраќање на свечениот чин на пристапувањето, Министерот за надворешни ...