Најстариот сѐ уште активен македонски ресторан вон границите на државата, „Вардар“ на Петре и Лорета Стојановски од Велика Британија, денеска слави 45 години постоење и непрекината работа. „Денешниот свет е опседнат со храна и брз начин на живеење. Нови ресторани и концепти се отвораат преку ноќ и се затвораат многу брзо по нивното отворање. Статистиката ни дава податоци дека 60 отсто од рестораните не ја преживуваат првата година, додека пак, ...

Најстариот сѐ уште активен македонски ресторан вон границите на државата, „Вардар“ на Петре и Лорета Стојановски од Велика Британија, денеска слави 45 години постоење и непрекината работа. „Денешниот свет е опседнат со храна и брз начин на живеење. Нови ресторани и концепти се отвораат преку ноќ и се затвораат многу брзо по нивното отворање. Статистиката ни дава податоци дека 60 отсто од рестораните не ја преживуваат првата година, додека пак, ...

Најстариот сѐ уште активен македонски ресторан вон границите на државата, „Вардар“ на Петре и Лорета Стојановски од Велика Британија, вчера прослави 45 години постоење и непрекината работа. „Денешниот свет е опседнат со храна и брз начин на живеење. Нови ресторани и концепти се отвораат преку ноќ и се затвораат многу брзо по нивното отворање. Статистиката ни дава податоци дека 60 отсто од рестораните не ја преживуваат првата година, додека пак, ...

Најстариот сѐ уште активен македонски ресторан вон границите на државата, „Вардар“ на Петре и Лорета Стојановски од Велика Британија, денеска слави 45 години постоење и непрекината работа. „Денешниот свет е опседнат со храна и брз начин на живеење. Нови ресторани и концепти се отвораат преку ноќ и се затвораат многу брзо по нивното отворање. Статистиката ни дава податоци дека 60 отсто од рестораните не ја преживуваат првата година, додека пак, ...

Најстариот сѐ уште активен македонски ресторан вон границите на државата, „Вардар“ на Петре и Лорета Стојановски од Велика Британија, денеска слави 45 години постоење и непрекината работа. „Денешниот свет е опседнат со храна и брз начин на живеење. Нови ресторани и концепти се отвораат преку ноќ и се затвораат многу брзо по нивното отворање. Статистиката ни дава податоци дека 60 отсто од рестораните не ја преживуваат првата година, додека пак, ...

„Денешниот свет е опседнат со храна и брз начин на живеење. Нови ресторани и концепти се отвораат преку ноќ и се затвораат многу брзо по нивното отворање. Статистиката ни дава податоци дека 60 отсто од рестораните не ја преживуваат првата година, додека пак, 80 насто не успеваат да опстојат подолго од пет години. Македонскиот ресторан ‘Вардар’ во гратчето Литлхемптон, Сасекс, Англија, им пркоси на овие статистики и опстојува цели 45 години, во ...

„Денешниот свет е опседнат со храна и брз начин на живеење. Нови ресторани и концепти се отвораат преку ноќ и се затвораат многу брзо по нивното отворање. Статистиката ни дава податоци дека 60 отсто од рестораните не ја преживуваат првата година, додека пак, 80 насто не успеваат да опстојат подолго од пет години. Македонскиот ресторан ‘Вардар’ во гратчето Литлхемптон, Сасекс, Англија, им пркоси на овие статистики и опстојува цели 45 години, во ...

Најстариот сѐ уште активен македонски ресторан вон границите на државата, „Вардар“ на Петре и Лорета Стојановски од Велика Британија, денеска слави 45 години постоење и непрекината работа. „Денешниот свет е опседнат со храна и брз начин на живеење. Нови ресторани и концепти се отвораат преку ноќ и се затвораат многу брзо по нивното отворање. Статистиката ни дава податоци дека 60 отсто од рестораните не ја преживуваат првата година, додека пак, ...

„Денешниот свет е опседнат со храна и брз начин на живеење. Нови ресторани и концепти се отвораат преку ноќ и се затвораат многу брзо по нивното отворање. Статистиката ни дава податоци дека 60 отсто од рестораните не ја преживуваат првата година, додека пак, 80 насто не успеваат да опстојат подолго од пет години. Македонскиот ресторан ‘Вардар’ во гратчето Литлхемптон, Сасекс, Англија, им пркоси на овие статистики и опстојува цели 45 години, во ...

„Денешниот свет е опседнат со храна и брз начин на живеење. Нови ресторани и концепти се отвораат преку ноќ и се затвораат многу брзо по нивното отворање. Статистиката ни дава податоци дека 60 отсто од рестораните не ја преживуваат првата година, додека пак, 80 насто не успеваат да опстојат подолго од пет години. Македонскиот ресторан ‘Вардар’ во гратчето Литлхемптон, Сасекс, Англија, им пркоси на овие статистики и опстојува цели 45 години, во ...