Марк Џонсон од Центарот за истражување млечни производи при Универзитетот на Висконсин во САД, потсети дека ова сирење првпат е направено во 14. век, на Алпите во Швајцарија. - Тоа е тврдо сирење со долг рок на траење и лесно можело да се пренесува по планините каде што се произведувало. Сепак, денес, називот „швајцарско сирење“ не се однесува на тоа од каде доаѓа сирењето, туку на видот - на тоа како се произведува сирењето, објасни д-р Џонсон. ...
Швајцарското сирење има цврста, тврда маса, сладок вкус, а многу малку сол во споредба со другите сирења… Но, се чини, најпознато е по своите дупчиња. Марк Џонсон од Центарот за истражување млечни производи при Универзитетот на Висконсин во САД, потсети дека ова сирење првпат е направено во 14. век, на Алпите во Швајцарија. Тоа е тврдо сирење со долг рок на траење и лесно можело да се пренесува по планините каде што се произведувало. Сепак, ...
Марк Џонсон од Центарот за истражување млечни производи при Универзитетот на Висконсин во САД, потсети дека ова сирење првпат е направено во 14. век, на Алпите во Швајцарија. - Тоа е тврдо сирење со долг рок на траење и лесно можело да се пренесува по планините каде што се произведувало. Сепак, денес, називот „швајцарско сирење“ не се однесува на тоа од каде доаѓа сирењето, туку на видот - на тоа како се произведува сирењето, објасни д-р Џонсон. ...
Марк Џонсон од Центарот за истражување млечни производи при Универзитетот на Висконсин во САД, потсети дека ова сирење првпат е направено во 14. век, на Алпите во Швајцарија. - Тоа е тврдо сирење со долг рок на траење и лесно можело да се пренесува по планините каде што се произведувало. Сепак, денес, називот „швајцарско сирење“ не се однесува на тоа од каде доаѓа сирењето, туку на видот - на тоа како се произведува сирењето, објасни д-р ...
Швајцарското сирење има цврста, тврда маса, сладок вкус, а многу малку сол во споредба со другите сирења… Но, се чини, најпознато е по своите дупчиња. Марк Џонсон од Центарот за истражување млечни производи при Универзитетот на Висконсин во САД, потсети дека ова сирење првпат е направено во 14. век, на Алпите во Швајцарија. – Тоа е тврдо сирење со долг рок на траење и лесно можело да се пренесува по планините каде што се произведувало. Сепак, ...
Марк Џонсон од Центарот за истражување млечни производи при Универзитетот на Висконсин во САД, потсети дека ова сирење првпат е направено во 14. век, на Алпите во Швајцарија. - Тоа е тврдо сирење со долг рок на траење и лесно можело да се пренесува по планините каде што се произведувало. Сепак, денес, називот „швајцарско сирење“ не се однесува на тоа од каде доаѓа сирењето, туку на видот - на тоа како се произведува сирењето, објасни д-р Џонсон. ...
Марк Џонсон од Центарот за истражување млечни производи при Универзитетот на Висконсин во САД, потсети дека ова сирење првпат е направено во 14. век, на Алпите во Швајцарија. - Тоа е тврдо сирење со долг рок на траење и лесно можело да се пренесува по планините каде што се произведувало. Сепак, денес, називот „швајцарско сирење“ не се однесува на тоа од каде доаѓа сирењето, туку на видот - на тоа како се произведува сирењето, објасни д-р ...