Ако сте љубител на домашно печиво, овој рецепт за варени ѓевреци ќе ве воодушеви. Меки одвнатре, со крцкава надворешност и богато наросени со сусам, овие ѓевреци се идеални за појадок, ужина или друштво со чаша јогурт. Состојки: 500 мл вода 200 мл масло 3 мали лажички сол 4 мали лажички шеќер 1 свеж квасец (или еквивалентен сув) Брашно – по потреба (околу 800 г – 1 кг) Сусам – по вкус Сол и вода за варење Подготовка: Во длабок сад ставете ја ...
Ако сте љубител на домашно печиво, овој рецепт за варени ѓевреци ќе ве воодушеви. Меки одвнатре, со крцкава надворешност и богато наросени со сусам, овие ѓевреци се идеални за појадок, ужина или друштво со чаша јогурт. Потребни состојки: Начин на подготовка: Во длабок сад ставете ја водата, маслото, солта и шеќерот. Додајте го квасецот и постепено додавајте брашно додека не добиете меко и нелепливо тесто. Оставете го тестото покриено да ...
Ако сте љубител на домашно печиво, овој рецепт за варени ѓевреци ќе ве воодушеви. Меки одвнатре, со крцкава надворешност и богато наросени со сусам, овие ѓевреци се идеални за појадок, ужина или друштво со чаша јогурт. Потребни состојки: Начин на подготовка: Во длабок сад ставете ја водата, маслото, солта и шеќерот. Додајте го квасецот и постепено додавајте брашно додека не добиете меко и нелепливо тесто. Оставете го тестото покриено да нарасне ...
Ако сте љубител на домашно печиво, овој рецепт за варени ѓевреци ќе ве воодушеви. Меки одвнатре, со крцкава надворешност и богато наросени со сусам, овие ѓевреци се идеални за појадок, ужина или друштво со чаша јогурт. Состојки: 500 мл вода 200 мл масло 3 мали лажички сол 4 мали лажички шеќер 1 свеж квасец (или еквивалентен сув) Брашно – по потреба (околу 800 г – 1 кг) Сусам – по вкус Сол и вода за варење Подготовка: Во длабок сад ставете ја ...
Ако сте љубител на домашно печиво, овој рецепт за варени ѓевреци ќе ве воодушеви. Меки одвнатре, со крцкава надворешност и богато наросени со сусам, овие ѓевреци се идеални за појадок, ужина или друштво со чаша јогурт. Потребни состојки: Начин на подготовка: Во длабок сад ставете ја водата, маслото, солта и шеќерот. Додајте го квасецот и постепено додавајте брашно додека не добиете меко и нелепливо тесто. Оставете го тестото покриено да нарасне ...