ИЗВОР октомври 13, 2021 Состојки: 25 гр свеж квасец 50 гр стопен маргарин 1 јајце 2 лажици шеќер 1 лажичка сол 1 жолчка 2 лажици млеко 250 мл. млако млеко 500 гр брашно и плус по потреба. Подготовка: Брашното го просејуваме. Во длабок сад го ставаме брашното и правиме во средината дупка, го рониме квасецот, додаваме 2 лажици шеќер и го ставаме целото млако млеко и оставаме квасецот да стаса. Изработуваме доста тврдо тесто, го покриваме со крпа ...

Направете домашни меки гевречиња кои се повкусни и од купените. Потребни состојки: 25 гр свеж квасец 50 гр стопен маргарин 1 јајце 2 лажици шеќер 1 лажичка сол 1 жолчка 2 лажици млеко 250 мл. млако млеко 500 гр брашно и плус по потреба. Начин на подготовка: Брашното го просејуваме. Во длабок сад го ставаме брашното и правиме во средината дупка, го рониме квасецот, додаваме 2 лажици шеќер и го ставаме целото млако млеко и оставаме квасецот да ...

Состојки: 25 гр свеж квасец 50 гр стопен маргарин 1 јајце 2 лажици шеќер 1 лажичка сол 1 жолчка 2 лажици млеко 250 мл. млако млеко 500 гр брашно и плус по потреба. Подготовка: Брашното го просејуваме. Во длабок сад го ставаме брашното и правиме во средината дупка, го рониме квасецот, додаваме 2 лажици шеќер и го ставаме целото млако млеко и оставаме квасецот да стаса. Изработуваме доста тврдо тесто, го покриваме со крпа и го оставаме да го ...

Состојки: 25 гр свеж квасец 50 гр стопен маргарин 1 јајце 2 лажици шеќер 1 лажичка сол 1 жолчка 2 лажици млеко 250 мл. млако млеко 500 гр брашно и плус по потреба. Подготовка: Брашното го просејуваме. Во длабок сад го ставаме брашното и правиме во средината дупка, го рониме квасецот, додаваме 2 лажици шеќер и го ставаме целото млако млеко и оставаме квасецот да стаса. Изработуваме доста тврдо тесто, го покриваме со крпа и го оставаме да го ...

Состојки: 25 гр свеж квасец 50 гр стопен маргарин 1 јајце 2 лажици шеќер 1 лажичка сол 1 жолчка 2 лажици млеко 250 мл. млако млеко 500 гр брашно и плус по потреба. Подготовка: Брашното го просејуваме. Во длабок сад го ставаме брашното и правиме во средината дупка, го рониме квасецот, додаваме 2 лажици шеќер и го ставаме целото млако млеко и оставаме квасецот да стаса. Изработуваме доста тврдо тесто, го покриваме со крпа и го оставаме да го ...