На 20 ноември 2023 година, Министерството за надворешни работи на Република Србија донесе одлука да го прогласи Хрвоје Шнајдер, прв секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, за персона нон грата! -За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо излезе од опсегот на дипломатските норми и ја прекрши гореспоменатата Конвенција. По тој повод, дипломатска нота му беше врачена на амбасадорот на Република ...

Србија го прогласи за персона нон грата хрватскиот дипломат Хрвоје Снајдер, прв секретар во Амбасадата на Хрватска во Белград, пренесува Анадолу. Се вели дека одлуката е донесена според членот 9 од Виенската конвенција за дипломатски односи. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Снајдер грубо отстапи од рамката на дипломатските норми и ја прекрши споменатата конвенција. Доставена е дипломатска нота до хрватскиот ...

Министерството за надворешни работи на Србија денеска го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо излезе од опсегот на дипломатските норми и го прекрши член 9 од Виенската конвенција, со кој се уредуваат дипломатско-конзуларните односи. По тој повод, до амбасадорот на Република Хрватска, Хидает ...

Одлуката за прогласувањето на Шнајдер за персона нон грата е донесена во солгасност со членот 9. на Австриската конвенција, која ги регулира дипломатско-конзуларните односи, е соопштено на сајтот на ресорното министерство. „Во текот на професионалното ангажирање во Република Србија Шнајдер грубо излезе од рамките на дипломатските норми и ја прекрши наведената Конвенција. По тој повод му е врачена дипломатска нота на амбасадорот на Хрватска ...

Белград, 20 ноември 2023 (МИА) - Министерството за надворешни работи на Србија денеска го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо излезе од опсегот на дипломатските норми и го прекрши член 9 од Виенската конвенција, со кој се уредуваат дипломатско-конзуларните односи. По тој повод, до амбасадорот ...

Министерството за надворешни работи на Србија соопшти дека денес донело одлука, во согласност со членот 9 на Виенската конвенција кој ги регулира дипломатско-конзуларните односи, да го прогласи Хрвоје Шнајдер, првиот секретар во амбасадата на Хрватска во Белград, за непожелна личност. „За време на професионалниот ангажман во Република Србија Шнајдер грубо излезе од рамките на дипломатските норми и ја прекрши наведената Конвенција. По тој повод ...

Министерството за надворешни работи на Република Србија соопшти дека на 20 ноември 2023 година донело одлука, согласно член 9 од Виенската конвенција, кој ги регулира дипломатско-конзуларните односи, да го прогласи Хрвое Шнајдер, прв секретар на Амбасада на Република Хрватска во Белград, персона нон грата. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо отстапи од рамката на дипломатските норми и ја прекрши ...

Министерството за надворешни работи на Србија денеска го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо излезе од опсегот на дипломатските норми и го прекрши член 9 од Виенската конвенција, со кој се уредуваат дипломатско-конзуларните односи. По тој повод, до амбасадорот на Република Хрватска, Хидает ...

Министерството за надворешни работи на Република Србија соопшти дека на 20 ноември 2023 година донело одлука, согласно член 9 од Виенската конвенција, кој ги регулира дипломатско-конзуларните односи, да го прогласи Хрвое Шнајдер, прв секретар на Амбасада на Република Хрватска во Белград, персона нон грата. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо отстапи од рамката на дипломатските норми и ја прекрши ...

Министерството за надворешни работи на Србија на 20 ноември донесе одлука да го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер, соопштија од српското МНР. Одлуката, како што се наведува, е донесена во согласност со членот 9 од Виенската конвенција која ги регулира дипломатските односи. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер направи груби отстапки од ...

Министерството за надворешни работи на Србија донесе одлука Хрвој Шнајдер, првиот секретар во Хрватската амбасада во Белград да го прогласи за персона нон грата. Одлуката за прогласување на Шнајдер за персона нон грата е донесена во согласност со членот 9 од Виенската конвенција со кој се регулираат дипломатско-конзуларните односи, објавено е на веб-страницата на ресорното министерство. „За време на неговиот професионален ангажман во Република ...

Министерството за надворешни работи на Србија денеска го прогласи за персона нон грата првиот секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, Хрвоје Шнајдер. „За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо излезе од опсегот на дипломатските норми и го прекрши член 9 од Виенската конвенција, со кој се уредуваат дипломатско-конзуларните односи. По тој повод, до амбасадорот на Република Хрватска, Хидает ...

На 20 ноември 2023 година, Министерството за надворешни работи на Република Србија донесе одлука, согласно член 9 од Виенската конвенција, кој ги регулира дипломатско-конзуларните односи, да го прогласи Хрвој Шнајдер, прв секретар во Амбасадата на Република Хрватска во Белград, за персона нон грата. За време на неговиот професионален ангажман во Република Србија, Шнајдер грубо отстапил од рамката на дипломатските норми и ја прекршил ...