Исхраната базирана на растителна храна е сè попопуларна меѓу спортистите. За неа се залага и нутриционистката Невена Веселиновиќ, која стои зад концептот Веганлук и меѓу другите го советува Новак Ѓоковиќ. Во 2010 година, тенисерот се откажа од глутенот, млечните производи и рафинираниот шеќер, а го намали и внесот на црвено месо. Денес, тој консумира само храна од растително потекло, па затоа неговото мени вклучува многу овошје, житарки, киноа, ...

Исхраната на спортистите е многу важен дел од нивниот живот, па воопшто не е чудно што Новак Ѓоковиќ се откажа од глутенот, млечните производи и рафинираниот шеќер во 2010 година и го намали внесувањето на црвено месо. Денес, тој консумира само храна од растително потекло, па затоа неговото мени вклучува многу овошје, житарки, киноа, ориз и сладок компир. „Во првиот дел од денот јадам многу овошје. Не сакам да јадам храна која бара многу ...

Исхраната на спортистите е многу важен дел од нивниот живот, па воопшто не е чудно што и Новак Ѓоковиќ се откажа од глутенот, млечните производи и рафинираниот шеќер во 2010 година, а исто така го намали и внесот на црвено месо. Денес, тој консумира само храна од растително потекло, па затоа неговото мени вклучува многу овошје, житарки, киноа, ориз и сладок компир. „Во првиот дел од денот јадам многу овошје. Не сакам да јадам храна која бара ...

Исхраната на спортистите е многу важен дел од нивниот живот, па воопшто не е чудно што Новак Ѓоковиќ се откажа од глутенот, млечните производи и рафинираниот шеќер во 2010 година и го намали внесувањето на црвено месо. Денес, тој консумира само храна од растително потекло, па затоа неговото мени вклучува многу овошје, житарки, киноа, ориз и сладок компир. „Во првиот дел од денот јадам многу овошје. Не сакам да јадам храна која бара многу ...

Растителната исхрана е сè попопуларна меѓу спортистите, но факт е дека и понатаму предизвикува бројни дилеми во општеството. Сепак, исхрана на база на намирници од растително потекло препорачува и нутриционистката Невена Веселиновиќ, која, меѓу другите, го советува и српскиот тенисер Новак Ѓоковиќ. Во 2010 година, тенисерот се откажа од глутенот, млечните производи и рафинираниот шеќер, а го намали и внесот на црвено месо. Денес, тој консумира ...