Францускиот фудбалер Бенжамин Менди поднесе барање за „тешко“ милиони фунти против Манчестер Сити поради неисплатени плати, објави денеска „Скај Спортс“. Поранешниот играч на Сити поднесе тужба до Трибуналот за вработување, барајќи „неовластено одбивање на платите“ откако беше обвинет за силување и сексуален напад во 2021 година. Менди беше прогласен за невин од страна на поротата на повторното судење во судот Честер Краун во јули. Претходно ...

Манчестер, 21 ноември 2023 (МИА) – Францускиот фудбалски репрезентативец и поранешен дефанзивец на Манчестер сити, Бенџамин Менди, поднесе тужба против актуелниот европски и англиски првак поради неисплатени плати кои клубот му ги укина откако во 2021 година беше обвинет за силување и сексуално злоставување. Францускиот фудбалер поднесе тужба во Судот за работни односи барајќи поврат на неисплатените плати во износ од повеќе милиони евра за ...

Францускиот фудбалски репрезентативец и поранешен дефанзивец на Манчестер сити, Бенџамин Менди, поднесе тужба против актуелниот европски и англиски првак поради неисплатени плати кои клубот му ги укина откако во 2021 година беше обвинет за силување и сексуално злоставување. Францускиот фудбалер поднесе тужба во Судот за работни односи барајќи поврат на неисплатените плати во износ од повеќе милиони евра за периодот од септември 2021 до јуни 2023 ...

Францускиот фудбалски репрезентативец и поранешен дефанзивец на Манчестер сити, Бенџамин Менди, поднесе тужба против актуелниот европски и англиски првак поради неисплатени плати кои клубот му ги укина откако во 2021 година беше обвинет за силување и сексуално злоставување. Францускиот фудбалер поднесе тужба во Судот за работни односи барајќи поврат на неисплатените плати во износ од повеќе милиони евра за периодот од септември 2021 до јуни 2023 ...

Францускиот фудбалер Бенжамин Менди поднесе тужба против Манчестер Сити поради неисплатени плати, откриваат англиските медиуми. 29-годишникот ги бара „неовластените одбитоци од платата“ откако беше оптужен за сексуален напад во 2021 година. Французинот во меѓувреме беше прогласен за невин по сите точки од оптужбата и сега сака да добие повеќе од два милиони фунти кои му следат во договорот. 🚨 BREAKING: Benjamin Mendy has launched a ...

Францускиот фудбалер Бенжамин Менди поднел тужба од „повеќе милиони фунти“ против Манчестер сити поради неисплатени плати, објави денеска „Скај Спортс“. Поранешниот играч на Сити поднесе тужба до Судот за вработување, барајќи „неовластено одбивање на платите“ откако беше обвинет за силување и сексуален напад во 2021 година. Менди беше прогласен за невин од страна на поротата на повторното судење на судот Честер во јули. Претходно оваа година ...