Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот”. -Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот”. -Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон изјави дека нема да поднесе оставка „без разлика на резултатот“ од претстојните предвремени парламентарни избори. Емануел Макрон ги распиша изборите во неделата вечерта, како одговор на убедливата победа на екстремно десничарскиот Национален митинг на европските избори. „Народното собрание не го пишува Уставот, ниту го одредува неговиот дух. Институциите се јасно дефинирани, како и функцијата на ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема намера да поднесе оставка без оглед на резултатите од претстојните парламентарни избори. Потсетуваме, Макрон во неделата вечерта ги распушти владата и парламентот, закажувајќи предвремени избори во Франција за 30 јуни, откако неговата партија претрпе пораз на изборите за Европскиот парламент. Партијата Преродба на Макрон освои нешто помалку од 15 отсто од гласовите, додека ...

Потсетуваме, Макрон во неделата вечерта ги распушти владата и парламентот, закажувајќи предвремени избори во Франција за 30 јуни, откако неговата партија претрпе пораз на изборите за Европскиот парламент. Партијата Преродба на Макрон освои нешто помалку од 15 отсто од гласовите, додека Националното собрание на Марин Ле Пен освои нешто повеќе од 30 отсто од гласовите. 🇫🇷 #France | Macron rules out resigning ‘whatever the result’ of French ...

Потсетуваме, Макрон во неделата вечерта ги распушти владата и парламентот, закажувајќи предвремени избори во Франција за 30 јуни, откако неговата партија претрпе пораз на изборите за Европскиот парламент. Партијата Преродба на Макрон освои нешто помалку од 15 отсто од гласовите, додека Националното собрание на Марин Ле Пен освои нешто повеќе од 30 отсто од гласовите. 🇫🇷 #France | Macron rules out resigning ‘whatever the result’ of French ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот. ” – Институциите се ...

Потсетуваме, Макрон во неделата вечерта ги распушти владата и парламентот, закажувајќи предвремени избори во Франција за 30 јуни, откако неговата партија претрпе пораз на изборите за Европскиот парламент. Партијата Преродба на Макрон освои нешто помалку од 15 отсто од гласовите, додека Националното собрание на Марин Ле Пен освои нешто повеќе од 30 отсто од гласовите. 🇫🇷 #France | Macron rules out resigning ‘whatever the result’ of French ...

Потсетуваме, Макрон во неделата вечерта ги распушти владата и парламентот, закажувајќи предвремени избори во Франција за 30 јуни, откако неговата партија претрпе пораз на изборите за Европскиот парламент. Партијата Преродба на Макрон освои нешто помалку од 15 отсто од гласовите, додека Националното собрание на Марин Ле Пен освои нешто повеќе од 30 отсто од гласовите. 🇫🇷 #France | Macron rules out resigning ‘whatever the result’ of French ...

– Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција.Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот. “-Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот. “ -Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот.” - Институциите се ...

– Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот. “ -Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот. ” -Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот. ” Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без оглед на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија Преродба на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собор тој што го пишува Уставот”. „Институциите се јасни, ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот. ” -Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот. ” -Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот. " -Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот. ” -Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот”. -Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денес изјави дека нема да поднесе оставка без оглед на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија Преродба на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот митинг тој што го пишува Уставот“. „Институциите се јасни, ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот. “ -Институциите се ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денес изјави дека нема да поднесе оставка без оглед на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија Преродба на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот митинг тој што го пишува Уставот“. „Институциите се јасни, ...

Францускиот претседател Емануел Макрон денеска изјави дека нема да поднесе оставка без разлика на исходот од претстојните парламентарни избори во Франција. Макрон, кој најави распишување парламентарни избори по тешкиот пораз на неговата партија „Препород“ на изборите за Европскиот парламент во Франција и победата на крајнодесничарската партија Национален собир, рече дека „не е Националниот собир тој што го пишува Уставот. ” -Институциите се ...

Скопје

37ᴼ/37ᴼ
2.57
28%
1016

Белград

36ᴼ/33ᴼ
3.6
39%
1014

Софија

32ᴼ/31ᴼ
2.06
27%
1019

Сараево

35ᴼ/35ᴼ
2.77
24%
1016

Љубљана

32ᴼ/30ᴼ
5.66
45%
1016

Атина

36ᴼ/33ᴼ
8.49
22%
1013

Тирана

34ᴼ/34ᴼ
2.57
38%
1015

Подгорица

35ᴼ/29ᴼ
2.06
23%
1015
Currency

61.6298

Currency

57.3887

Currency

72.8955

Currency

38.2804

Currency

41.8371

Currency

64.7867

Currency

7.90494

Currency

0.68496

Currency

0.36346

Currency

0.52635

Currency

1.76191

Currency

0.68733