Во Албанија нема да доаѓаат само африкански имигранти од Италија, туку и Албанци осудени преку Јадранот за да ја доиздржат казната во својата татковина, јавија албанските, повикувајќи се на италијанските медиуми. – Политичкиот договор е постигнат. Сега соодветните органи ќе треба да го преточат во процедури за имплементација, наведуваат италијанските медиуми. Италијанскиот министер за правда Карло Нордио и неговиот албански колега Улси Мања на ...

Во Албанија нема да доаѓаат само африкански имигранти од Италија, туку и Албанци осудени преку Јадранот за да ја доиздржат казната во својата татковина, јавија албанските, повикувајќи се на италијанските медиуми. - Политичкиот договор е постигнат. Сега соодветните органи ќе треба да го преточат во процедури за имплементација, наведуваат италијанските медиуми. Италијанскиот министер за правда Карло Нордио и неговиот албански колега Улси Мања на ...

Италијанскиот министер за правда Карло Нордио и неговиот албански колега Улси Мања на средбата во Рим, постигнале договор со кој ќе се овозможи враќање на 1950 затвореници кои се албански државјани. – Постигнатиот договор ќе ни овозможи да ги намалиме трошоците за одржување и да се бориме со пренатрупаноста, изјавил Андреа Остелари, италијанскиот потсекретар за правда. Сега, посочил тој, може да започне дискусијата за да се идентификуваат ...

Тирана, 20 ноември 2023 (МИА) - Во Албанија нема да доаѓаат само африкански имигранти од Италија, туку и Албанци осудени преку Јадранот за да ја доиздржат казната во својата татковина, јавија албанските, повикувајќи се на италијанските медиуми. - Политичкиот договор е постигнат. Сега соодветните органи ќе треба да го преточат во процедури за имплементација, наведуваат италијанските медиуми. Италијанскиот министер за правда Карло Нордио и ...

Во Албанија нема да доаѓаат само африкански имигранти од Италија, туку и Албанци осудени преку Јадранот за да ја доиздржат казната во својата татковина, јавија албанските, повикувајќи се на италијанските медиуми. – Политичкиот договор е постигнат. Сега соодветните органи ќе треба да го преточат во процедури за имплементација, наведуваат италијанските медиуми. Италијанскиот министер за правда Карло Нордио и неговиот албански колега Улси Мања на ...

Во Албанија нема да доаѓаат само африкански имигранти од Италија, туку и Албанци осудени преку Јадранот за да ја доиздржат казната во својата татковина, јавија албанските, повикувајќи се на италијанските медиуми. Политичкиот договор е постигнат. Сега соодветните органи ќе треба да го преточат во процедури за имплементација, наведуваат италијанските медиуми. Италијанскиот министер за правда Карло Нордио и неговиот албански колега Улси Мања на ...