По речиси шест месеци преговори, националистичката Партија на слободата (ПВВ) на Вилдерс минатиот месец постигна договор за формирање коалиција со три други конзервативни партии, но тие не се договорија за распределбата на министерските должности. „Постигнавме конечен договор“, изјави Вилдерс за новинарите по речиси четири недели преговори. Коалицијата минатиот месец објави дека политичкиот аутсајдер Дик Шуф, кој не е член на ниту една партија, ...

Амстердам, 11 јуни 2024 (МИА) – Четирите холандски политички партии постигнаа конечен договор за формирање на новата екстремно десничарска влада, изјави денеска победникот на изборите Герт Вилдерс. По речиси шест месеци преговори, националистичката Партија на слободата (ПВВ) на Вилдерс минатиот месец постигна договор за формирање коалиција со три други конзервативни партии, но тие не се договорија за распределбата на министерските должности. – ...

По речиси шест месеци преговори, националистичката Партија на слободата (ПВВ) на Вилдерс минатиот месец постигна договор за формирање коалиција со три други конзервативни партии, но тие не се договорија за распределбата на министерските должности. „Постигнавме конечен договор“, изјави Вилдерс за новинарите по речиси четири недели преговори. Коалицијата минатиот месец објави дека политичкиот аутсајдер Дик Шуф, кој не е член на ниту една партија, ...

По речиси шест месеци преговори, националистичката Партија на слободата (ПВВ) на Вилдерс минатиот месец постигна договор за формирање коалиција со три други конзервативни партии, но тие не се договорија за распределбата на министерските должности. „Постигнавме конечен договор“, изјави Вилдерс за новинарите по речиси четири недели преговори. Коалицијата минатиот месец објави дека политичкиот аутсајдер Дик Шуф, кој не е член на ниту една партија, ...

По речиси шест месеци преговори, националистичката Партија на слободата (ПВВ) на Вилдерс минатиот месец постигна договор за формирање коалиција со три други конзервативни партии, но тие не се договорија за распределбата на министерските должности. „Постигнавме конечен договор“, изјави Вилдерс за новинарите по речиси четири недели преговори. Коалицијата минатиот месец објави дека политичкиот аутсајдер Дик Шуф, кој не е член на ниту една партија, ...

Политичките партии во Холандија постигнаа конечен договор за формирање нова влада на екстремната десница, изјави денеска победникот на изборите Герт Вилдерс. По речиси шест месеци преговори, националистичката Партија на слободата (ПВВ) на Вилдерс минатиот месец постигна договор за формирање коалиција со три други конзервативни партии, но тие не се договорија за распределбата на министерските должности. „Постигнавме конечен договор“, изјави ...

Четирите холандски политички партии постигнаа конечен договор за формирање на новата екстремно десничарска влада, изјави денеска победникот на изборите Герт Вилдерс. По речиси шест месеци преговори, националистичката Партија на слободата (ПВВ) на Вилдерс минатиот месец постигна договор за формирање коалиција со три други конзервативни партии, но тие не се договорија за распределбата на министерските должности. – Постигнавме конечен договор, ...