Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Африм Гаши, денеска оствари средба со амбасадорот на Република Косово во Република Северна Македонија, Флоријан Ќехаја. Претседателот Гаши оцени дека билатералните односи меѓу Република Северна Македонија и Република Косово се на високо ниво, со плодна соработка во бројни области. Тој изрази задоволство што парламентарната соработка меѓу Собранието на Република Северна Македонија и ...

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Африм Гаши денеска оствари средба со амбасадорот на Република Косово во Република Северна Македонија, Флоријан Ќехаја. Како што информираат од собраниската прес-служба, Гаши оценил дека билатералните односи меѓу Северна Македонија и Косово се на високо ниво, со плодна соработка во бројни области. Тој изразил задоволство што парламентарната соработка меѓу ...

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Африм Гаши, денеска оствари средба со амбасадорот на Република Косово во Република Северна Македонија, Флоријан Ќехаја. Претседателот Гаши оцени дека билатералните односи меѓу Република Северна Македонија и Република Косово се на високо ниво, со плодна соработка во бројни области. Тој изрази задоволство што парламентарната соработка меѓу Собранието на Република Северна Македонија и ...

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Африм Гаши, денеска оствари средба со амбасадорот на Република Косово во Република Северна Македонија, Флоријан Ќехаја. Гаши оцени дека билатералните односи меѓу Република Северна Македонија и Република Косово се на високо ниво, со плодна соработка во бројни области. Тој изрази задоволство што парламентарната соработка меѓу Собранието на Република Северна Македонија и Собранието на ...

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Африм Гаши денеска оствари средба со амбасадорот на Република Косово во Република Северна Македонија, Флоријан Ќехаја. Како што информираат од собраниската прес-служба, Гаши оценил дека билатералните односи меѓу Северна Македонија и Косово се на високо ниво, со плодна соработка во бројни области. Тој изразил задоволство што парламентарната соработка меѓу Собранието на Северна ...

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Африм Гаши, денеска оствари средба со амбасадорот на Република Косово во Република Северна Македонија, Флоријан Ќехаја. Гаши оцени дека билатералните односи меѓу Република Северна Македонија и Република Косово се на високо ниво, со плодна соработка во бројни области. Тој изрази задоволство што парламентарната соработка меѓу Собранието на Република Северна Македонија и Собранието на ...

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Африм Гаши денеска оствари средба со амбасадорот на Република Косово во Република Северна Македонија, Флоријан Ќехаја. Како што информираат од собраниската прес-служба, Гаши оценил дека билатералните односи меѓу Северна Македонија и Косово се на високо ниво, со плодна соработка во бројни области. Тој изразил задоволство што парламентарната соработка меѓу Собранието на Северна ...

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Африм Гаши, денеска оствари средба со амбасадорот на Република Косово во Република Северна Македонија, Флоријан Ќехаја. Гаши оцени дека билатералните односи меѓу Република Северна Македонија и Република Косово се на високо ниво, со плодна соработка во бројни области. Тој изрази задоволство што парламентарната соработка меѓу Собранието на Република Северна Македонија и Собранието на ...

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Африм Гаши, денеска оствари средба со амбасадорот на Република Косово во Република Северна Македонија, Флоријан Ќехаја. Гаши оцени дека билатералните односи меѓу Република Северна Македонија и Република Косово се на високо ниво, со плодна соработка во бројни области. Тој изрази задоволство што парламентарната соработка меѓу Собранието на Република Северна Македонија и Собранието на ...