Медот е една од основните состојки во кујните на многу домаќинства и често го користиме за засладување на сè, од чај до јогурт. Но, што всушност се случува со нашите тела кога го јадеме секој ден? Како природен засладувач полн со антиоксиданси и пребиотици, медот го поддржува целокупното здравје, а редовната консумација може да го подобри варењето на храната, да ја зголеми енергијата, да ја ублажи кашлицата и да помогне во борбата против ...
Медот е неопходна храна во многу домаќинства и често го користиме за засладување на сè. Препорачано Но, што всушност се случува со нашето тело кога јадеме мед секој ден? Како природен засладувач полн со антиоксиданти и пребиотици, медот го поддржува целокупното здравје, а редовното консумирање може да го подобри варењето, да ја зголеми енергијата, да ја ублажи кашлицата и да помогне во борбата против инфекциите, според „Хелт“ (Health). Вашето ...
Бананите се преполни со хранливи материи кои помагаат во борбата против вирусите, го намалуваат воспалението, го регулираат крвниот притисок и го подобруваат менталното здравје. Јадењето две банани дневно обезбедува неопходни витамини и минерали, истовремено помагајќи да се контролира внесот на калории, шеќер, калиум и јаглени хидрати, кој може да предизвика зголемување на телесната тежина. Зрела банана содржи 3-5 грама влакна кои можат да ...
Медот е неопходен во многу домаќинства и често го користиме за засладување на сè, од чај до јогурт. Но, што всушност се случува со нашите тела кога го јадеме секој ден? Како природен засладувач полн со антиоксиданси и пребиотици, медот го поддржува целокупното здравје, а редовната консумација може да го подобри варењето на храната, да ја зголеми енергијата, да ја ублажи кашлицата и да помогне во борбата против инфекции, според Health.com. ...
Медот е основна намирница во многу домаќинства и често го користиме за засладување на сè, од чај до јогурт. Но, што всушност се случува со нашите тела кога го јадеме секој ден? Како природен засладувач полн со антиоксиданси и пребиотици, медот го поддржува целокупното здравје, а редовната консумација може да го подобри варењето на храната, да ја зголеми енергијата, да ја ублажи кашлицата и да помогне во борбата против инфекциите, според ...

