Според министерот за одбрана, еден од нив не е во добра здравствена состојба, за чиј транспорт до Тирана, бидејќи по копнен пат бил невозможен, ангажиран е хеликоптерот за цивилна итна помош ЕЦ 135. Пелеши напиша дека нивното спасување вчера се случило благодарение на интервенцијата на албанските вооружени сили и хеликоптер со кој биле извлечени туристите. Тој ги повика туристите и љубителите на природата да избегнуваат непознати и тешки ...

Тирана, 11 јуни 2024 (МИА) - Спасени се четворица германски туристи блокирани во туристичката област Тет во албанските Алпи, северна Албанија, објави на социјални мрежи албанскиот министер за одбрана Нико Пелеши. Според министерот за одбрана, еден од нив не е во добра здравствена состојба, за чиј транспорт до Тирана, бидејќи по копнен пат бил невозможен, ангажиран е хеликоптерот за цивилна итна помош ЕЦ 135. Пелеши напиша дека нивното спасување ...

Спасени се четворица германски туристи блокирани во туристичката област Тет во албанските Алпи, северна Албанија, објави на социјални мрежи албанскиот министер за одбрана Нико Пелеши. Според министерот за одбрана, еден од нив не е во добра здравствена состојба, за чиј транспорт до Тирана, бидејќи по копнен пат бил невозможен, ангажиран е хеликоптерот за цивилна итна помош ЕЦ 135. Пелеши напиша дека нивното спасување вчера се случило ...

Според министерот за одбрана, еден од нив не е во добра здравствена состојба, за чиј транспорт до Тирана, бидејќи по копнен пат бил невозможен, ангажиран е хеликоптерот за цивилна итна помош ЕЦ 135. Пелеши напиша дека нивното спасување вчера се случило благодарение на интервенцијата на албанските вооружени сили и хеликоптер со кој биле извлечени туристите. Тој ги повика туристите и љубителите на природата да избегнуваат непознати и тешки области ...

Според министерот за одбрана, еден од нив не е во добра здравствена состојба, за чиј транспорт до Тирана, бидејќи по копнен пат бил невозможен, ангажиран е хеликоптерот за цивилна итна помош ЕЦ 135. Пелеши напиша дека нивното спасување вчера се случило благодарение на интервенцијата на албанските вооружени сили и хеликоптер со кој биле извлечени туристите. Тој ги повика туристите и љубителите на природата да избегнуваат непознати и тешки ...

Според министерот за одбрана, еден од нив не е во добра здравствена состојба, за чиј транспорт до Тирана, бидејќи по копнен пат бил невозможен, ангажиран е хеликоптерот за цивилна итна помош ЕЦ 135. Пелеши напиша дека нивното спасување вчера се случило благодарение на интервенцијата на албанските вооружени сили и хеликоптер со кој биле извлечени туристите. Тој ги повика туристите и љубителите на природата да избегнуваат непознати и тешки области ...