Стрип центарот на Македонија од Велес продолжува со организирањето на циклус од 5 (пет) изложби,како дел од Грантот “All we are saying is GIVE INCLUSION A CHANCE!” .Овој грант е дел од вториот отворен повик за предлози за Младинскиот меѓукултурен уметнички фонд во рамки на програмата „Градиме нови мостови” на Мисијата на ОБСЕ во Скопје. Втората изложба се организира на 10.06.2024 со почеток во 12,00 во Општинското основно училиште „Васил ...

Велес,11 јуни 2024 (МИА) - Стрип центарот на Македонија вчера во ООУ „Васил Главинов“ во Велес организира втора изложба која е дел од циклусот циклус од пет изложби, како дел од грантот „All we are saying is GIVE INCLUSION A CHANCE!“ .Овој грант е дел од вториот отворен повик за предлози за Младинскиот меѓукултурен уметнички фонд во рамки на програмата „Градиме нови мостови“ на Мисијата на ОБСЕ во Скопје.,информира денеска Томе Трајков од ...

Стрип центарот на Македонија од Велес ги изложи најдобрите дела од наградниот стрип конкурс во рамките на нивниот проект „All we are saying is give inclusion a chance“. Втората изложба во рамките на овој грант беше организирана вчера во Општинското основно училиште „Васил Главинов“ во Велес. Покрај изложбата, Стрип центарот додели и дипломи и сертификати за учество на учениците, нивните ментори, како и училиштата од Велес: ООУ „Васил ...

Стрип центарот на Македонија од Велес ги изложи најдобрите дела од наградниот стрип конкурс во рамките на нивниот проект „All we are saying is give inclusion a chance“. Втората изложба во рамките на овој грант беше организирана вчера во Општинското основно училиште „Васил Главинов“ во Велес. Покрај изложбата, Стрип центарот додели и дипломи и сертификати за учество на учениците, нивните ментори, како и училиштата од Велес: ООУ „Васил Главинов“, ...

Стрип центарот на Македонија од Велес ги изложи најдобрите дела од наградниот стрип конкурс во рамките на нивниот проект „All we are saying is give inclusion a chance“. Втората изложба во рамките на овој грант беше организирана вчера во Општинското основно училиште „Васил Главинов“ во Велес. Покрај изложбата, Стрип центарот додели и дипломи и сертификати за учество на учениците, нивните ментори, како и училиштата од Велес: ООУ „Васил Главинов“, ...

Во ООУ „Васил Главинов“ стрип центарот на Македонија од Велес, вчера, ја организираше втората изложба којашто е дел од грантот „All we are saying is GIVE INCLUSION A CHANCE!“. На изложбата биле изложени најдобрите дела од наградниот стрип конкурс но се доделиле и дипломи за наградите како и сертификати за учество на учениците, нивните ментори како и основните училишта од Велес поточно Васил Главинов, Блаже Конески и Свети Кирил и Методиј. ...