Во струшкиот Основен суд денеска се одржа рочиште од судскиот процес на Јилдиз Веапоска, родилката од Дебар на која и беа отстранети три органи по породувањето со царски рез, против тројца лекари од Болницата во Струга. Прв пат на денешното рочиште во судницата се сретнаа оштетената Веапоска и обвинетите. Давајќи исказ за целиот случај на Вепоска и се слошило во судницата, па по пет минутна пауза рочиштето продолжило. Обвинетите лакари, пак ...

Во струшкиот Основен суд денеска се одржа рочиште од судскиот процес на Јилдиз Веапоска, родилката од Дебар на која и беа отстранети три органи по породувањето со царски рез, против тројца лекари од Болницата во Струга. Прв пат на денешното рочиште во судницата се сретнаа оштетената Веапоска и обвинетите. Давајќи исказ за целиот случај на Вепоска и се слошило во судницата, па по пет минутна пауза рочиштето продолжило. Обвинетите лакари, пак ...

Во струшкиот Основен суд денеска се одржа рочиште од судскиот процес на Јилдиз Веапоска, родилката од Дебар на која и беа отстранети три органи по породувањето со царски рез, против тројца лекари од Болницата во Струга. Прв пат на денешното рочиште во судницата се сретнаа оштетената Веапоска и обвинетите. Давајќи исказ за целиот случај на Вепоска и се слошило во судницата, па по пет минутна пауза рочиштето продолжило. Обвинетите лакари, пак ...

Во струшкиот Основен суд денеска се одржа рочиште од судскиот процес на Јилдиз Веапоска, родилката од Дебар на која и беа отстранети три органи по породувањето со царски рез, против тројца лекари од Болницата во Струга. Прв пат на денешното рочиште во судницата се сретнаа оштетената Веапоска и обвинетите. Давајќи исказ за целиот случај на Вепоска и се слошило во судницата, па по пет минутна пауза рочиштето продолжило. Обвинетите лакари, пак ...

Во струшкиот Основен суд денеска се одржа рочиште од судскиот процес на Јилдиз Веапоска, родилката од Дебар на која и беа отстранети три органи по породувањето со царски рез, против тројца лекари од Болницата во Струга. Прв пат на денешното рочиште во судницата се сретнаа оштетената Веапоска и обвинетите. Давајќи исказ за целиот случај на Вепоска и се слошило во судницата, па по пет минутна пауза рочиштето продолжило. Обвинетите лакари, пак ...

Многу е тешко да останеш без органи и да се расправаш по судски врати со докторите кои не ја признаваат вината, изјави Јилдиз Вепоска по денешното рочиште. Во струшкиот Основен суд денеска се одржа рочиште од судскиот процес за Веапоска, родилката од Дебар на која и беа отстранети три органи по породувањето со царски рез, против тројца лекари од Болницата во Струга. Прв пат на денешното рочиште во судницата се сретнаа оштетената Веапоска и ...