НАТО го разгледува трајното зголемување на бројот на војници на Косово, за да ги држи тензиите под контрола, изјави генералниот секретар на Северноатланстскиот воен сојуз, Јенс Столтенберг во понеделникот. НАТО истпрати стотици војници како засилување на своите трупи во поранешната јужна српска покраина Косово и Метохоја каде албанското мнозинство во 2008 година со поддршка на САД и водечките западноевропски земји еднострано прогласи независна ...

НАТО размислува за потрајно зголемување на бројот на војници во Западен Балкан со цел да ги држи тензиите под контрола, изјави вчера генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг. Западната воена алијанса испрати стотици дополнителни војници на Косово од Велика Британија и Романија по судирите меѓу полицијата и вооружените Срби забарикадирани во манастир на 24 септември. – Во септември, насилните инциденти на северот на Косово не потсетија на ...

НАТО размислува за постојано зголемување на бројот на војници во Косово за да ги држи тензиите под контрола, порача во понеделникот генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг. НАТО испрати стотици дополнителни војници на Косово од Велика Британија и Романија по судирот меѓу полицијата и вооружените Срби во мирното село Бањска во северно Косово и истото го претвори во воена зона на 24. септември. „Сега размислуваме дали има потреба од трајно ...

НАТО размислува за трајно зголемување на бројот на војници во Косово со цел да ги држи тензиите под контрола, изјави генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг. НАТО испрати стотици дополнителни војници во Косово од Велика Британија и Романија откако судирот меѓу полицијата и вооружените Срби го претвори мирното село Бањска во северно Косово во воена зона на 24 септември, јави Ројтерс. „Сега размислуваме дали има потреба од трајно ...

НАТО размислува за трајно зголемување на бројот на војници во Косово со цел да ги држи тензиите под контрола, изјави генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг. НАТО испрати стотици дополнителни војници во Косово од Велика Британија и Романија откако судирот меѓу полицијата и вооружените Срби го претвори мирното село Бањска во северно Косово во воена зона на 24 септември, јави Ројтерс. „Сега размислуваме дали има потреба од трајно ...