Репрезентативниот селектор на Англија, Герет Саутгејт ја отвори вратата за можно заминување од „Трите лава“ доколку селекцијата не успее да го освои Европското првенство во Германија. -Ако не победиме, веројатно ќе си заминам. Така што ова може да биде мојата последна шанса да го освојам Европското првенство. Мислам дека околу половина од тренерите ќе ги напуштат своите позиции по овој настан, кој е дел од природата на меѓународниот фудбал, ...

Берлин, 11 јуни 2024 (МИА) - Репрезентативниот селектор на Англија – Герет Саутгејт ја отвори вратата за можно заминување од „Трите лава“ доколку селекцијата не успее да го освои Европското првенство во Германија. -Ако не победиме, веројатно ќе си заминам. Така што ова може да биде мојата последна шанса да го освојам Европското првенство. Мислам дека околу половина од тренерите ќе ги напуштат своите позиции по овој настан, кој е дел од природата ...

Репрезентативниот селектор на Англија – Герет Саутгејт ја отвори вратата за можно заминување од „Трите лава“ доколку селекцијата не успее да го освои Европското првенство во Германија. -Ако не победиме, веројатно ќе си заминам. Така што ова може да биде мојата последна шанса да го освојам Европското првенство. Мислам дека околу половина од тренерите ќе ги напуштат своите позиции по овој настан, кој е дел од природата на меѓународниот фудбал, ...

Гарет Саутгејт, селекторот на Англија, најави дека речиси сигурно ќе го напушти кормилото на репрезентацијата доколку не ја освои титулата европски првак во Германија. „Ако не победиме, веројатно повеќе нема да бидам на оваа позиција. Можеби ова е последна шанса. Сигурно половина од тренерите ќе си заминат по ЕУРО. Таква е нашата работа“, рече Саутгејт. Саутгејт на клупата на Англија е 8 години. „Доаѓа момент кога веќе не можете да излезете пред ...

Репрезентативниот селектор на Англија – Герет Саутгејт ја отвори вратата за можно заминување од „Трите лава“ доколку селекцијата не успее да го освои Европското првенство во Германија. -Ако не победиме, веројатно ќе си заминам. Така што ова може да биде мојата последна шанса да го освојам Европското првенство. Мислам дека околу половина од тренерите ќе ги напуштат своите позиции по овој настан, кој е дел од природата на меѓународниот фудбал, ...

Репрезентативниот селектор на Англија, Герет Саутгејт ја отвори вратата за можно заминување од „Трите лава“ доколку селекцијата не успее да го освои Европското првенство во Германија. -Ако не победиме, веројатно ќе си заминам. Така што ова може да биде мојата последна шанса да го освојам Европското првенство. Мислам дека околу половина од тренерите ќе ги напуштат своите позиции по овој настан, кој е дел од природата на меѓународниот фудбал, ...

Репрезентативниот селектор на Англија – Герет Саутгејт ја отвори вратата за можно заминување од „Трите лава“ доколку селекцијата не успее да го освои Европското првенство во Германија. Ако не победиме, веројатно ќе си заминам. Така што ова може да биде мојата последна шанса да го освојам Европското првенство. Мислам дека околу половина од тренерите ќе ги напуштат своите позиции по овој настан, кој е дел од природата на меѓународниот фудбал, ...