Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко денеска ја повика Србија да одлучи каков однос сака да има со неговата земја. На средбата со новите амбасадори на Белорусија во повеќе земји, меѓу кои и Србија, Лукашенко рекол дека е потребно да се види каква политика води и сака Србија кон Белорусија, пренесува руската агенција РИА Новости. „Ако сакаат (соработка), тогаш мора да има резултати на полето на трговијата и економијата. Ако сакаат да ...

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко денеска ја повика Србија да одлучи дали сака да соработува со Минск, јави дописникот на МИА од Белград. Лукашенко денеска именуваше нови амбасадори во Кина, Зимбабве, Јужна Африка, Србија, Северна Македонија и Индонезија, како и генерален конзул во Мумбај и одржа средба со нив. За амбасадор на Белорусија во Република Србија, а воедно и во Република Северна Македонија, беше именуван Сергеј ...

Белград, 20 ноември 2023 (МИА) - Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко денеска ја повика Србија да одлучи дали сака да соработува со Минск, јави дописникот на МИА од Белград. Лукашенко денеска именуваше нови амбасадори во Кина, Зимбабве, Јужна Африка, Србија, Северна Македонија и Индонезија, како и генерален конзул во Мумбај и одржа средба со нив. За амбасадор на Белорусија во Република Србија, а воедно и во Република Северна ...

– Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко денеска ја повика Србија да одлучи дали сака да соработува со Минск, јави дописникот на МИА од Белград. Лукашенко денеска именуваше нови амбасадори во Кина, Зимбабве, Јужна Африка, Србија, Северна Македонија и Индонезија, како и генерален конзул во Мумбај и одржа средба со нив. За амбасадор на Белорусија во Република Србија, а воедно и во Република Северна Македонија, беше именуван Сергеј ...

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко денеска ја повика Србија да одлучи дали сака да соработува со Минск. Лукашенко денеска именуваше нови амбасадори во Кина, Зимбабве, Јужна Африка, Србија, Северна Македонија и Индонезија, како и генерален конзул во Мумбај и одржа средба со нив, јави МИА. За амбасадор на Белорусија во Република Србија, а воедно и во Република Северна Македонија, беше именуван Сергеј Малиновски, кој претходно беше ...

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко, денеска ја повика Србија да одлучи дали сака да соработува со Минск, јави дописникот на МИА од Белград. Лукашенко денеска именуваше нови амбасадори во Кина, Зимбабве, Јужна Африка, Србија, Македонија и Индонезија, како и генерален конзул во Мумбај и одржа средба со нив. За амбасадор на Белорусија во Република Србија, а воедно и во земјава, беше именуван Сергеј Малиновски, кој претходно беше ...

Претседателот на Белорусија, Александар Лукашенко денеска ја повика Србија да одлучи дали сака да соработува со Минск, јави дописникот на МИА од Белград. Лукашенко денеска именуваше нови амбасадори во Кина, Зимбабве, Јужна Африка, Србија, Северна Македонија и Индонезија, како и генерален конзул во Мумбај и одржа средба со нив. За амбасадор на Белорусија во Република Србија, а воедно и во Република Северна Македонија, беше именуван Сергеј ...