Европските и американските берзански индекси денеска се во најголем дел во пораст, а во исто време е забележан и пад на цената на нафтата и златото. Пазарите се смирија бидејќи стана јасно дека центристичките и проевропските партии ќе го задржат мнозинството во Европскиот парламент по изборите во недела, пренесува Еурактив. Индексот DAX на Франкфуртската берза денеска во 9:15 часот порасна на 18.522,75 поени, британскиот FTSE 100 на 8.242,63 ...

Европските и американските берзански индекси денеска се во најголем дел во пораст, а во исто време е забележан и пад на цената на нафтата и златото. Пазарите се смирија бидејќи стана јасно дека центристичките и проевропските партии ќе го задржат мнозинството во Европскиот парламент по изборите во недела, пренесува Еурактив. Индексот DAX на Франкфуртската берза денеска во 9:15 часот порасна на 18.522,75 поени, британскиот FTSE 100 на 8.242,63 ...

Европските и американските берзански индекси денеска се во најголем дел во пораст, а во исто време е забележан и пад на цената на нафтата и златото. Пазарите се смирија бидејќи стана јасно дека центристичките и проевропските партии ќе го задржат мнозинството во Европскиот парламент по изборите во недела, пренесува Еурактив. Индексот DAX на Франкфуртската берза денеска во 9:15 часот порасна на 18.522,75 поени, британскиот FTSE 100 на 8.242,63 ...

Европските и американските берзански индекси денеска се во најголем дел во пораст, а во исто време е забележан и пад на цената на нафтата и златото. Пазарите се смирија бидејќи стана јасно дека центристичките и проевропските партии ќе го задржат мнозинството во Европскиот парламент по изборите во неделата, пренесува Euractiv. Индексот DAX на Франкфуртската берза денеска во 9:15 часот порасна на 18.522,75 поени, британскиот FTSE 100 на 8.242,63 ...

Европските и американските берзански индекси денеска се во најголем дел во пораст, а во исто време е забележан и пад на цената на нафтата и златото. Пазарите се смирија бидејќи стана јасно дека центристичките и проевропските партии ќе го задржат мнозинството во Европскиот парламент по изборите во недела, пренесува Еурактив. Индексот DAX на Франкфуртската берза денеска во 9:15 часот порасна на 18.522,75 поени, британскиот FTSE 100 на 8.242,63 ...

Европските и американските берзански индекси денеска се во најголем дел во пораст, а во исто време е забележан и пад на цената на нафтата и златото. Пазарите се смирија бидејќи стана јасно дека центристичките и проевропските партии ќе го задржат мнозинството во Европскиот парламент по изборите во недела, пренесува Еурактив. Индексот DAX на Франкфуртската берза денеска во 9:15 часот порасна на 18.522,75 поени, британскиот FTSE 100 на 8.242,63 ...