УЕФА соопшти денеска дека на воведниот натпревар од ЕВРО2024 меѓу Германија и Шкотска ќе му биде одадена почит на легендата на германскиот фудбал Франц Бекенбауер. Бекенбауер, еден од најголемите играчи на својата земја, беше капитен на репрезентацијата на Западна Германија која триумфираше на Европското првенство во 1972 година и на Светското првенство во 1974 година, а ја освои и титулата светски шампион во 1990 година како германски селектор. ...

УЕФА соопшти денеска дека на воведниот натпревар од ЕВРО2024 меѓу Германија и Шкотска ќе му биде одадена почит на легендата на германскиот фудбал Франц Бекенбауер. Бекенбауер, еден од најголемите играчи на својата земја, беше капитен на репрезентацијата на Западна Германија која триумфираше на Европското првенство во 1972 година и на Светското првенство во 1974 година, а ја освои и титулата светски шампион во 1990 година како германски ...

Нион, 11 јуни 2024 (МИА) – УЕФА соопшти денеска дека на воведниот натпревар од ЕВРО2024 меѓу Германија и Шкотска ќе му биде одадена почит на легендата на германскиот фудбал Франц Бекенбауер. Бекенбауер, еден од најголемите играчи на својата земја, беше капитен на репрезентацијата на Западна Германија која триумфираше на Европското првенство во 1972 година и на Светското првенство во 1974 година, а ја освои и титулата светски шампион во 1990 ...

В петок со дуелот меѓу Германија и Шкотска ќе биде отворено Европското првенство во фудбал. Европската фудбалска унија (УЕФА) соопшти дека на воведниот натпревар ќе му биде одадена почит на легендата на германскиот фудбал Франц Бекенбауер. Бекенбауер, еден од најголемите играчи на својата земја, беше капитен на репрезентацијата на Западна Германија која триумфираше на Европското првенство во 1972 година и на Светското првенство во 1974 година, а ...

УЕФА соопшти денеска дека на воведниот натпревар од ЕВРО2024 меѓу Германија и Шкотска ќе му биде одадена почит на легендата на германскиот фудбал Франц Бекенбауер. Бекенбауер, еден од најголемите играчи на својата земја, беше капитен на репрезентацијата на Западна Германија која триумфираше на Европското првенство во 1972 година и на Светското првенство во 1974 година, а ја освои и титулата светски шампион во 1990 година како германски селектор. ...

УЕФА соопшти денеска дека на воведниот натпревар од ЕВРО2024 меѓу Германија и Шкотска ќе му биде одадена почит на легендата на германскиот фудбал Франц Бекенбауер. Бекенбауер, еден од најголемите играчи на својата земја, беше капитен на репрезентацијата на Западна Германија која триумфираше на Европското првенство во 1972 година и на Светското првенство во 1974 година, а ја освои и титулата светски шампион во 1990 година како германски ...

УЕФА соопшти денеска дека на воведниот натпревар од ЕВРО2024 меѓу Германија и Шкотска ќе му биде одадена почит на легендата на германскиот фудбал Франц Бекенбауер. Бекенбауер, еден од најголемите играчи на својата земја, беше капитен на репрезентацијата на Западна Германија која триумфираше на Европското првенство во 1972 година и на Светското првенство во 1974 година, а ја освои и титулата светски шампион во 1990 година како германски селектор. ...

УЕФА соопшти денеска дека на воведниот натпревар од ЕВРО2024 меѓу Германија и Шкотска ќе му биде одадена почит на легендата на германскиот фудбал Франц Бекенбауер. Бекенбауер, еден од најголемите играчи на својата земја, беше капитен на репрезентацијата на Западна Германија која триумфираше на Европското првенство во 1972 година и на Светското првенство во 1974 година, а ја освои и титулата светски шампион во 1990 година како германски селектор. ...