Русија ставила украинска пејачка која победи на Евровизија во 2016 година на листата на барани лица, објавија во понеделникот државните новински агенции. Во извештаите се вели дека базата на податоци на Министерството за внатрешни работи ја наведува пејачката Сузана Џамаладинова како барана за кршење на кривичниот закон. Независната информативна страница Медиазона, која покрива прашања за опозицијата и човековите права, рече дека Џамаладинова ...

Во извештаите се наведува дека во базата на МВР е наведено дека пејачката Сузана Џамаладинова се бара поради кршење на кривичниот закон. Медиазона, независна информативна страница која покрива прашања за опозицијата и човековите права, објави дека Џамаладинова е обвинета според законот донесен минатата година со кој се забранува ширење на таканаречените лажни информации за руската војска и тековните борби во Украина. Џамаладинова, која настапува ...

Во извештаите се наведува дека во базата на МВР е наведено дека пејачката Сузана Џамаладинова се бара поради кршење на кривичниот закон. Медиазона, независна информативна страница која покрива прашања за опозицијата и човековите права, објави дека Џамаладинова е обвинета според законот донесен минатата година со кој се забранува ширење на таканаречените лажни информации за руската војска и тековните борби во Украина. Џамаладинова, која настапува ...

Русија ставила украинска пејачка која победи на Евровизија во 2016 година на листата на барани лица, објавија во понеделникот државните новински агенции. Во извештаите се вели дека базата на податоци на Министерството за внатрешни работи ја наведува пејачката Сузана Џамаладинова како барана за кршење на кривичниот закон. Независната информативна страница Медиазона, која покрива прашања за опозицијата и човековите права, рече дека Џамаладинова ...

Русија издаде налог за пејачката Сузана Џамаладинова, која победи на Евровизија во 2016 година како претставничка на Украина Руските државни медиуми објавија дека базата на податоци на Министерството за внатрешни работи на Русија наведува дека пејачката Сузана Џамаладинова се бара поради кршење на кривичниот закон. Независниот портал „Медиазона“ објави дека Џамаладинова е обвинета врз основа на закон усвоен минатата година со кој се ...