Потпретседателот на Малави, д-р Саулос Чилима, загина заедно со уште девет лица во авионска несреќа, јавуваат светските медиуми. Како што пренесува CBS News, во авионот што се урна била и неговата сопруга, а претседателскиот кабинет преку соопштение потврди дека сите патници загинале во авионската несреќа. Претседателот Лазар Чаквера прогласи ден на жалост поради смртта на Чилима и на девет други. Чилима и останатите патници биле на пат да ...

Потпретседателот на Малави, д-р Саулос Чилима, загина заедно со уште девет лица во авионска несреќа, објавија светските медиуми. Како што пренесува „ЦБС Њус“, во авионот што се урна била и неговата сопруга, а претседателскиот кабинет преку соопштение потврди дека сите патници загинале во авионската несреќа Претседателот Лазар Чаквера прогласи ден на жалост поради смртта на Чилима и на останатите девет жртви. Чилима и останатите патници биле на ...

Потпретседателот на Малави, Саулос Чилима (51) и уште девет лица загинаа во авионска несреќа, соопшти денеска претседателот на таа африканска земја, Лазарус Чаквера. Остатоците од воениот авион со потпретседателот Чилиму се пронајдени во планинска област на северот на земјата, по еднодневна потрага, пренесоа американските медиуми. За време на телевизиското обраќање до нацијата, Чаквера рече дека немало преживеани во падот. Неколку стотици ...

Потпретседателот на Малави, д-р Саулос Чилима, загина заедно со уште девет лица во авионска несреќа, објавија светските медиуми. Како што пренесува „ЦБС Њус“, во авионот што се урна била и неговата сопруга, а претседателскиот кабинет преку соопштение потврди дека сите патници загинале во авионската несреќа Претседателот Лазар Чаквера прогласи ден на жалост поради смртта на Чилима и на останатите девет жртви. Чилима и останатите патници биле на ...

Остатоците од воениот авион со потпретседателот Чилиму се пронајдени во планинска област на северот на земјата, по еднодневна потрага, пренесоа американските медиуми. За време на телевизиското обраќање до нацијата, Чаквера рече дека немало преживеани во падот. Неколку стотици војници, полицајци и персонал на планината го бараа авионот со поранешната прва дама Шанил Џимбири, откако исчезна од радарите вчера наутро, кога требаше да полета од ...

Остатоците од воениот авион со потпретседателот Чилиму се пронајдени во планинска област на северот на земјата, по еднодневна потрага, пренесоа американските медиуми. За време на телевизиското обраќање до нацијата, Чаквера рече дека немало преживеани во падот. Неколку стотици војници, полицајци и персонал на планината го бараа авионот со поранешната прва дама Шанил Џимбири, откако исчезна од радарите вчера наутро, кога требаше да полета од ...

Потпретседателот на Малави, Саулос Чилима (51) и уште девет лица загинаа во авионска несреќа, соопшти денеска претседателот на таа африканска земја, Лазарус Чаквера. Остатоците од воениот авион со потпретседателот Чилиму се пронајдени во планинска област на северот на земјата, по еднодневна потрага, пренесоа американските медиуми. За време на телевизиското обраќање до нацијата, Чаквера рече дека немало преживеани во падот. Неколку стотици ...

Остатоците од воениот авион со потпретседателот Чилиму се пронајдени во планинска област на северот на земјата, по еднодневна потрага, пренесоа американските медиуми. За време на телевизиското обраќање до нацијата, Чаквера рече дека немало преживеани во падот. Неколку стотици војници, полицајци и персонал на планината го бараа авионот со поранешната прва дама Шанил Џимбири, откако исчезна од радарите вчера наутро, кога требаше да полета од ...

Потпретседателот на Малави, д-р Саулос Чилима, загина заедно со уште девет лица во авионска несреќа, објавија светските медиуми. Како што пренесува „ЦБС Њус“, во авионот што се урна била и неговата сопруга, а претседателскиот кабинет преку соопштение потврди дека сите патници загинале во авионската несреќа Претседателот Лазар Чаквера прогласи ден на жалост поради смртта на Чилима и на останатите девет жртви. Чилима и останатите патници биле на ...

Потпретседателот на Малави, Саулос Чилима (51) и уште девет лица загинаа во авионска несреќа, соопшти денеска претседателот на таа африканска земја, Лазарус Чаквера. Остатоците од воениот авион со потпретседателот Чилиму се пронајдени во планинска област на северот на земјата, по еднодневна потрага, пренесоа американските медиуми. За време на телевизиското обраќање до нацијата, Чаквера рече дека немало преживеани во падот. Неколку стотици ...

Остатоците од воениот авион со потпретседателот Чилиму се пронајдени во планинска област на северот на земјата, по еднодневна потрага, пренесоа американските медиуми. За време на телевизиското обраќање до нацијата, Чаквера рече дека немало преживеани во падот. Неколку стотици војници, полицајци и персонал на планината го бараа авионот со поранешната прва дама Шанил Џимбири, откако исчезна од радарите вчера наутро, кога требаше да полета од ...

Потпретседателот на Малави, д-р Саулос Чилима, загина заедно со уште девет лица во авионска несреќа, јавуваат светските медиуми. Како што пренесува CBS News, во авионот што се урна била и неговата сопруга, а претседателскиот кабинет преку соопштение потврди дека сите патници загинале во авионската несреќа.Претседателот Лазар Чаквера прогласи ден на жалост поради смртта на Чилима и на девет други. Чилима и останатите патници биле на пат да ...

Потпретседателот на Малави, Саулос Чилима (51) и уште девет лица загинаа во авионска несреќа, соопшти денеска претседателот на таа африканска земја, Лазарус Чаквера. Остатоците од воениот авион со потпретседателот Чилиму се пронајдени во планинска област на северот на земјата, по еднодневна потрага, пренесоа американските медиуми. За време на телевизиското обраќање до нацијата, Чаквера рече дека немало преживеани во падот. Неколку стотици ...

Потпретседателот на Малави, д-р Саулос Чилима, загина заедно со уште девет лица во авионска несреќа, јавуваат светските медиуми. Како што пренесува CBS News, во авионот што се урна била и неговата сопруга, а претседателскиот кабинет преку соопштение потврди дека сите патници загинале во авионската несреќа. Претседателот Лазар Чаквера прогласи ден на жалост поради смртта на Чилима и на девет други лица. Чилима и останатите патници биле на пат ...

Потпретседателот на Малави, д-р Саулос Чилима, загина заедно со уште девет лица во авионска несреќа, јавуваат светските медиуми. Како што пренесува CBS News, во авионот што се урна била и неговата сопруга, а претседателскиот кабинет преку соопштение потврди дека сите патници загинале во авионската несреќа. ⭕ #BREAKING: The plane was found. All people on the plane died. https://t.co/9Rf2VCahJz pic.twitter.com/woLcGZ6sKK — Journalite (@journaIite) ...