Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот Виолин Фест, кој на 12 јуни ќе се случи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов – концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина на ФМУ. Овој настан ветува дека ќе биде прослава на музичката извонредност на новите ...

Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот Виолин Фест, кој на 12 јуни ќе се случи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов – концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина на ФМУ. Овој настан ветува дека ќе биде прослава на музичката извонредност на новите ...

Скопје, 12 јуни 2024 (МИА) - Во Камерната сала на Македонската филхармонија денеска ќе се одржи 10 - от престижен „Виолин Фест“, на кој ќе се претстават македонски таленти, а своите ноти ќе ги отсвират и уметници од повеќе земји од светот. Како што соопштија организаторите, позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов - концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина на Факултетот за ...

Во Камерната сала на Македонската филхармонија денеска ќе се одржи 10 - от престижен „Виолин Фест“, на кој ќе се претстават македонски таленти, а своите ноти ќе ги отсвират и уметници од повеќе земји од светот. Како што соопштија организаторите, позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов - концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина на Факултетот за музичка уметност. - Да се дојде ...

Скопје, 11 јуни 2024 (МИА) - Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот „Виолин Фест“, кој на 12 јуни ќе одржи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов - концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина на ФМУ. Костов најавува дека овој настан ветува дека ќе биде ...

Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот Виолин Фест, кој на 12 јуни ќе се случи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов – концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина на ФМУ. Овој настан ветува дека ќе биде прослава на музичката извонредност на новите ...

Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот „Виолин Фест“, кој на 12 јуни ќе одржи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов - концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина на ФМУ. Костов најавува дека овој настан ветува дека ќе биде прослава на музичката ...

Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот „Виолин Фест“, кој на 12 јуни ќе одржи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов – концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина на ФМУ. Костов најавува дека овој настан ветува дека ќе биде прослава на музичката ...

Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот „Виолин Фест“, кој на 12 јуни ќе одржи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов - концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина на ФМУ. Костов најавува дека овој настан ветува дека ќе биде прослава на музичката ...

Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот Виолин Фест, кој на 12 јуни ќе се случи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов – концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина на ФМУ. Овој настан ветува дека ќе биде прослава на музичката извонредност на новите ...

Општество Деценија на музичка извонредност со Виолин Фест 11.06.2024г. Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот Виолин Фест, кој на 12 јуни ќе се случи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Позади овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов - концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина на ФМУ. Овој настан ...

Звуци на виолините на млади исклучителни таленти од светот ќе го исполнат воздухот на 10-тото издание на престижниот Виолин Фест, кој на 12 јуни ќе се случи во Камерната сала на Македонската филхармонија. Зад овој настан цели десет години стои познатиот македонски виолинист Владимир Костов – концерт мајстор во Филхармонија и редовен професор по виолина на ФМУ. Овој настан ветува дека ќе биде прослава на музичката извонредност на новите таленти и ...