– Италијански суд, по тригодишен судски процес, денеска изрече долги затворски казни на повеќе од 300 припадници на Ндрангета, најмоќната мафијашка организација во земјата. Повеќе од 330 осомничени мафијаши и нивни осомничени соработници се обвинети за голем број кривични дела, како што се изнуда, шверц на дрога и кражби. Како што јави италијанската новинска агенција Анса, на судиите им биле потребни час и 40 минути за да ја прочитаат пресудата. ...

Италијански суд, по тригодишен судски процес, денеска изрече долги затворски казни на повеќе од 300 припадници на Ндрангета, најмоќната мафијашка организација во земјата. Повеќе од 330 осомничени мафијаши и нивни осомничени соработници се обвинети за голем број кривични дела, како што се изнуда, шверц на дрога и кражби. Како што јави италијанската новинска агенција Анса, на судиите им биле потребни час и 40 минути за да ја прочитаат пресудата. ...

Повеќе од 330 осомничени мафијаши и нивни осомничени соработници беа обвинети за голем број кривични дела, како што се изнуда, шверц на дрога и кражби, а судењето траеше речиси три години. Италијанската новинска агенција Анса објави дека на судиите им биле потребни час и 40 минути за да ја прочитаат пресудата. Најтешки казни добија Саверио Разонале и Доменико Бонавота, двајца локални мафијашки босови од Калабреза, кои добија по 30 години затвор. ...

Повеќе од 330 осомничени мафијаши и нивни осомничени соработници беа обвинети за голем број кривични дела, како што се изнуда, шверц на дрога и кражби, а судењето траеше речиси три години. Италијанската новинска агенција Анса објави дека на судиите им биле потребни час и 40 минути за да ја прочитаат пресудата. Најтешки казни добија Саверио Разонале и Доменико Бонавота, двајца локални мафијашки босови од Калабреза, кои добија по 30 години затвор. ...

Италијански суд, по тригодишен судски процес, денеска изрече долги затворски казни на повеќе од 300 припадници на Ндрангета, најмоќната мафијашка организација во земјата. Повеќе од 330 осомничени мафијаши и нивни осомничени соработници се обвинети за голем број кривични дела, како што се изнуда, шверц на дрога и кражби. Како што јави италијанската новинска агенција Анса, на судиите им биле потребни час и 40 минути за да ја прочитаат пресудата. ...

Италијански суд, по тригодишен судски процес, денеска изрече долги затворски казни на повеќе од 300 припадници на Ндрангета, најмоќната мафијашка организација во земјата. Повеќе од 330 осомничени мафијаши и нивни осомничени соработници се обвинети за голем број кривични дела, како што се изнуда, шверц на дрога и кражби. Како што јави италијанската новинска агенција Анса, на судиите им биле потребни час и 40 минути за да ја прочитаат пресудата. ...