Енергетските пијалоци, односно газираните пијалаци со додаден кофеин, се честа појава на пазарот. Поради нивното колоритно пакување и слаткиот вкус, тие се многу привлечни за децата (но и за возрасните), пренесува n1. И додека нивните ефекти врз возрасните се добро познати, научниците од Јужна Кореја и САД сакаа да утврдат како тие влијаат на децата. Студијата, објавена во списанието Substance Use and Abuse, анализира повеќе од 2.000 деца во ...

Енергетските пијалоци, односно газираните пијалаци со додаден кофеин, се честа појава на пазарот. Поради нивното колоритно пакување и слаткиот вкус, тие се многу привлечни за децата (но и за возрасните), пренесува n1. И додека нивните ефекти врз возрасните се добро познати, научниците од Јужна Кореја и САД сакаа да утврдат како тие влијаат на децата. Студијата, објавена во списанието Substance Use and Abuse, анализира повеќе од 2.000 деца во САД ...

Енергетските пијалоци, односно газираните пијалаци со додаден кофеин, се честа појава на пазарот. Поради нивното колоритно пакување и слаткиот вкус, тие се многу привлечни за децата (но и за возрасните), пренесува n1. И додека нивните ефекти врз возрасните се добро познати, научниците од Јужна Кореја и САД сакаа да утврдат како тие влијаат на децата. Студијата, објавена во списанието Substance Use and Abuse, анализира повеќе од 2.000 деца во ...

Енергетските пијалоци, односно газираните пијалаци со додаден кофеин, се честа појава на пазарот. Поради нивното колоритно пакување и слаткиот вкус, тие се многу привлечни за децата (но и за возрасните), пренесува n1. И додека нивните ефекти врз возрасните се добро познати, научниците од Јужна Кореја и САД сакаа да утврдат како тие влијаат на децата. Студијата, објавена во списанието Substance Use and Abuse, анализира повеќе од 2.000 деца во ...

Енергетските пијалоци, односно газираните пијалаци со додаден кофеин, се честа појава на пазарот. Поради нивното колоритно пакување и слаткиот вкус, тие се многу привлечни за децата (но и за возрасните), пренесува n1. И додека нивните ефекти врз возрасните се добро познати, научниците од Јужна Кореја и САД сакаа да утврдат како тие влијаат на децата. Студијата, објавена во списанието Substance Use and Abuse, анализира повеќе од 2.000 деца во ...