Германскиот канцелар Олаф Шолц изрази внимателен оптимизам во врска со мировната конференција за Украина што ќе се одржи во Швајцарија кон крајот на овој месец. -Ќе разговараме за принципите за праведен и траен мир таму. Ова сè уште не се преговори за крај на војната, бидејќи за тоа [рускиот претседател Владимир] Путин треба да покаже дека е подготвен да ја прекине својата брутална кампања и да ги повлече војниците, рече Шолц денеска на ...

Германскиот канцелар Олаф Шолц изрази внимателен оптимизам во врска со мировната конференција за Украина што ќе се одржи во Швајцарија кон крајот на овој месец. -Ќе разговараме за принципите за праведен и траен мир таму. Ова сè уште не се преговори за крај на војната, бидејќи за тоа [рускиот претседател Владимир] Путин треба да покаже дека е подготвен да ја прекине својата брутална кампања и да ги повлече војниците, рече Шолц денеска на ...

Берлин, 11 јуни 2024 (МИА) - Германскиот канцелар Олаф Шолц изрази внимателен оптимизам во врска со мировната конференција за Украина што ќе се одржи во Швајцарија кон крајот на овој месец. -Ќе разговараме за принципите за праведен и траен мир таму. Ова сè уште не се преговори за крај на војната, бидејќи за тоа [рускиот претседател Владимир] Путин треба да покаже дека е подготвен да ја прекине својата брутална кампања и да ги повлече војниците, ...

Германскиот канцелар Олаф Шолц изрази внимателен оптимизам во врска со мировната конференција за Украина што ќе се одржи во Швајцарија кон крајот на овој месец. -Ќе разговараме за принципите за праведен и траен мир таму. Ова сè уште не се преговори за крај на војната, бидејќи за тоа [рускиот претседател Владимир] Путин треба да покаже дека е подготвен да ја прекине својата брутална кампања и да ги повлече војниците, рече Шолц денеска на ...

Германскиот канцелар Олаф Шолц изрази внимателен оптимизам во врска со мировната конференција за Украина што ќе се одржи во Швајцарија кон крајот на овој месец. – Ќе разговараме за принципите за праведен и траен мир таму. Ова сè уште не се преговори за крај на војната, бидејќи за тоа Путин треба да покаже дека е подготвен да ја прекине својата брутална кампања и да ги повлече војниците – рече Шолц денеска на заедничката прес-конференција со ...

Германскиот канцелар Олаф Шолц изрази внимателен оптимизам во врска со мировната конференција за Украина што ќе се одржи во Швајцарија кон крајот на овој месец. -Ќе разговараме за принципите за праведен и траен мир таму. Ова сè уште не се преговори за крај на војната, бидејќи за тоа [рускиот претседател Владимир] Путин треба да покаже дека е подготвен да ја прекине својата брутална кампања и да ги повлече војниците, рече Шолц денеска на ...

Германскиот канцелар Олаф Шолц изрази внимателен оптимизам во врска со мировната конференција за Украина што ќе се одржи во Швајцарија кон крајот на овој месец. -Ќе разговараме за принципите за праведен и траен мир таму. Ова сè уште не се преговори за крај на војната, бидејќи за тоа [рускиот претседател Владимир] Путин треба да покаже дека е подготвен да ја прекине својата брутална кампања и да ги повлече војниците, рече Шолц денеска на ...