Играчот од средниот ред на Данска, Томас Дилејни ќе го пропушти остатокот од Светското првенство поради повреда. Фудбалерот на Севиља го повреди коленото на натпреварот од првото коло против Тунис и мораше предвреме да го напушти теренот. Деталните испитувања покажале дека повредата е сериозна. Според првите информации, Дилејни ќе отсуствува од терените најмалку еден месец. Ова е голем хендикеп за Данска која ремизираше против Тунис, а веќе во ...

Играчот од средниот ред на Данска, Томас Дилејни ќе го пропушти остатокот од Светското првенство поради повреда. Фудбалерот на Севиља го повреди коленото на натпреварот од првото коло против Тунис и мораше предвреме да го напушти теренот. Деталните испитувања покажале дека повредата е сериозна. Според првите информации, Дилејни ќе отсуствува од терените најмалку еден месец. Ова е голем хендикеп за Данска која ремизираше против Тунис, а веќе во ...

Играчот од средниот ред на Данска, Томас Дилејни ќе го пропушти остатокот од Светското првенство поради повреда. Фудбалерот на Севиља го повреди коленото на натпреварот од првото коло против Тунис и мораше предвреме да го напушти теренот. Деталните испитувања покажале дека повредата е сериозна. Според првите информации, Дилејни ќе отсуствува од терените најмалку еден месец. Ова е голем хендикеп за Данска која ремизираше против Тунис, а веќе во ...

Полуфиналистот на последното Европско првенство, селекцијата на Данска остана без битен фудбалер за врска за остатокот на Светското првенство. Играчот од средниот ред на Севиља, Томас Дилејни ќе го пропушти остатокот од Светското првенство поради повреда. Дилејни го повреди коленото на натпреварот од првото коло против Тунис и мораше предвреме да го напушти теренот. Деталните испитувања покажале дека повредата е сериозна. Според првите ...

Играчот од средниот ред на Данска, Томас Дилејни ќе го пропушти остатокот од Светското првенство поради повреда. Фудбалерот на Севиља го повреди коленото на натпреварот од првото коло против Тунис и мораше предвреме да го напушти теренот. Деталните испитувања покажале дека повредата е сериозна. Според првите информации, Дилејни ќе отсуствува од терените најмалку еден месец. Ова е голем хендикеп за Данска која ремизираше против Тунис, а веќе во ...