Владините мерки не се за удобство на државна и општинска администрација. Мерките не се за за некој да седи по канцеларии, си вари кафиња и си чита весници. Овие мерки се за граѓаните, рече премиерот Димитар Ковачевски на денешната прес-конференција во Владата. Тој побара од општините да си поднесат потребно барање за комуналните претпријатија за снабдување со вода, за основни и средни училишта. -Во време на криза се финансира солидарност, а не ...

Револтиран што за субвенционирана струја општините ги пријавувале и општинските згради, премиерот Димитар Ковачевски денеска објасни дека владините мерки за помош не се за некој да ужива, а друг да не може да сврзе крај со крај. Тој повика за субвенционирана струја да се пријавуваат училиштата и комунални претпријатија. „Сакам да упатам порака до општините, овие мерки не се за удопство ниту на државната администрација, ниту на општинската ...

Револтиран што за субвенционирана струја општините ги пријавувале и општинските згради, премиерот Димитар Ковачевски денеска објасни дека владините мерки за помош не се за некој да ужива, а друг да не може да сврзе крај со крај. Тој повика за субвенционирана струја да се пријавуваат училиштата и комунални претпријатија. „Сакам да упатам порака до општините, овие мерки не се за удопство ниту на државната администрација, ниту на општинската ...

Владините мерки не се за удобство на државна и општинска администрација, не се за за некој да седи по канцеларии, си вари кафиња и си чита весници, овие мерки се за граѓаните, рече премиерот Димитар Ковачевски на денешната прес-конференција во Владата Во време на криза се финансира солидарност, а не изобилие и удобство – рече Ковачевски. Притоа, тој се пошегува на своја сметка кога после него како говорник беше најавен министерот за ...

Револтиран што за субвенционирана струја општините ги пријавувале и општинските згради, премиерот Димитар Ковачевски денес објасни дека владините мерки за помош не се за некој да ужива, а друг да не може да сврзе крај со крај. Тој повика за субвенционирана струја да се пријавуваат училиштата и комунални претпријатија. „Сакам да упатам порака до општините, овие мерки не се за удопство ниту на државна администрација, ниту на општинска ...

Владините мерки не се за удобство на државна и општинска администрација, не се за за некој да седи по канцеларии, си вари кафиња и си чита весници, овие мерки се за граѓаните, рече премиерот Димитар Ковачевски на денешната прес-конференција во Владата Во време на криза се финансира солидарност, а не изобилие и удобство – рече Ковачевски. Притоа, тој се пошегува на своја сметка кога после него како говорник беше најавен министерот за економија, ...