Потпишаниот Меморандум за соработка во областа на воздухопловната и поморската потрага и спасување меѓу Грција и Египет, предизвика реакции во Турција, но и меѓусебни обвинувања меѓу грчкото и турското Министерство за надворешни работи, јави дописничката на МИА од Атина. Портпаролот на Министерството за надворешни работи на Турција Танџу Билгич, рече дека „морските региони за потрага и спасување се сервисни области чија цел е да се спаси ...

Потпишаниот Меморандум за соработка во областа на воздухопловната и поморската потрага и спасување меѓу Грција и Египет, предизвика реакции во Турција, но и меѓусебни обвинувања меѓу грчкото и турското Министерство за надворешни работи. Портпаролот на Министерството за надворешни работи на Турција Танџу Билгич, рече дека „морските региони за потрага и спасување се сервисни области чија цел е да се спаси човечкиот живот, а според меѓународното ...

Потпишаниот Меморандум за соработка во областа на воздухопловната и поморската потрага и спасување меѓу Грција и Египет, предизвика реакции во Турција, но и меѓусебни обвинувања меѓу грчкото и турското Министерство за надворешни работи, јави дописничката на МИА од Атина. Портпаролот на Министерството за надворешни работи на Турција Танџу Билгич, рече дека „морските региони за потрага и спасување се сервисни области чија цел е да се спаси ...

Потпишаниот Меморандум за соработка во областа на воздухопловната и поморската потрага и спасување меѓу Грција и Египет, предизвика реакции во Турција, но и меѓусебни обвинувања меѓу грчкото и турското Министерство за надворешни работи. Добиј ги најважните вести, бесплатно на Viber Портпаролот на Министерството за надворешни работи на Турција Танџу Билгич, рече дека „морските региони за потрага и спасување се сервисни области чија цел е да се ...

Потпишаниот Меморандум за соработка во областа на воздухопловната и поморската потрага и спасување меѓу Грција и Египет, предизвика реакции во Турција, но и меѓусебни обвинувања меѓу грчкото и турското Министерство за надворешни работи, јави дописничката на МИА од Атина. Портпаролот на Министерството за надворешни работи на Турција Танџу Билгич, рече дека „морските региони за потрага и спасување се сервисни области чија цел е да се спаси ...