Палестинското Министерство за здравство денеска соопшти дека бројот на загинатите Палестинци се искачи на 13.300, додека бројот на ранетите достигна околу 32.850, од почетокот на израелскиот напад врз Појасот Газа на 7 октомври. -Од неделата вечерта, бројот на загинатите беше повеќе од 13.300, вклучувајќи околу 5.600 деца, 3.550 жени додека бројот на повредени достигна повеќе од 30 илјади, се вели во соопштението. Се додава дека повеќе од 4.500 ...

Бројот на загинати цивили во Украина од почетокот на руската инвазија се искачи над 10 илјади, соопшти канцеларијата за човекови права на Обединетите нации. Огромното мнозинство на смртни случаи, според ОН, се предизвикани од експлозивно оружје со влијание на широк простор, како што се гранати, проектили и касетна муниција. Мисијата на ОН за човекови права, која има десетици набљудувачи во Украина очекува конечниот број на загинати да биде ...

Палестинското Министерство за здравство денеска соопшти дека бројот на загинатите Палестинци се искачи на 13.300, додека бројот на ранетите достигна околу 32.850, од почетокот на израелскиот напад врз Појасот Газа на 7 октомври. -Од неделата вечерта, бројот на загинатите беше повеќе од 13.300, вклучувајќи околу 5.600 деца, 3.550 жени додека бројот на повредени достигна повеќе од 30 илјади, се вели во соопштението. Се додава дека повеќе од 4.500 ...

Рамала, 20 ноември 2023 (МИА) - Палестинското Министерство за здравство денеска соопшти дека бројот на загинатите Палестинци се искачи на 13.300, додека бројот на ранетите достигна околу 32.850, од почетокот на израелскиот напад врз Појасот Газа на 7 октомври. -Од неделата вечерта, бројот на загинатите беше повеќе од 13.300, вклучувајќи околу 5.600 деца, 3.550 жени додека бројот на повредени достигна повеќе од 30 илјади, се вели во соопштението. ...

Палестинското Министерство за здравство денеска соопшти дека бројот на загинатите Палестинци се искачи на 13.300, додека бројот на ранетите достигна околу 32.850, од почетокот на израелскиот напад врз Појасот Газа на 7 октомври. -Од неделата вечерта, бројот на загинатите беше повеќе од 13.300, вклучувајќи околу 5.600 деца, 3.550 жени додека бројот на повредени достигна повеќе од 30 илјади, се вели во соопштението. Се додава дека повеќе од 4.500 ...

Палестинското Министерство за здравство денеска соопшти дека бројот на загинатите Палестинци се искачи на 13.300, додека бројот на ранетите достигна околу 32.850, од почетокот на израелскиот напад врз Појасот Газа на 7 октомври. „Од неделата вечерта, бројот на загинатите беше повеќе од 13.300, вклучувајќи околу 5.600 деца, 3.550 жени додека бројот на повредени достигна повеќе од 30 илјади“, се вели во соопштението. Се додава дека повеќе од 4.500 ...