По повод Меѓународниот ден за елиминација на насилството врз жените фондацијата World Press Photo и Кралството Холандија претставуваат избор на приказни, наградени на конкурсите на World Press Photo од 2000 до 2021 година, кои ја истакнуваат отпорноста и предизвиците на жените, девојките и заедниците ширум светот. Изложбата ќе биде поставена во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ од 25.11.2022 до 11.12.2022 Отворањето на изложбата е на 25 ...

Изложба насловена „Отпорност – Приказни за жени кои инспирираат промени” ќе биде отворена утре во мултимедијалниот центар „Мала станица“ со почеток во 20 часот, а ќе биде отворена до 11.12.2022. Изложбата ќе ја отвори министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска, а ќе се обрати и холандскиот амбасадор Н.Е. Дирк Јан Коп. – Родовата еднаквост и правдата се основно човеково право од клучно значење за поддршка на кохезијата на едно ...

По повод Меѓународниот ден за елиминација на насилството врз жените фондацијата World Press Photo и Кралството Холандија претставуваат избор на приказни, наградени на конкурсите на World Press Photo од 2000 до 2021 година, кои ја истакнуваат отпорноста и предизвиците на жените, девојките и заедниците ширум светот. Изложбата ќе биде поставена во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ од 25.11.2022 до 11.12.2022 Отворањето на изложбата е на 25 ...

Изложбата ќе биде поставена во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ од утре до 11 декември. Изложбата ќе ја отвори министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска, а ќе се обрати и холандскиот амбасадор Дирк Јан Коп. Во рамките на изложбата кураторката од фондацијата World Press Photo, Марика Цукровски ќе одржи предавање во Кинотеката на Македонија во сабота 26 ноември во 11 часот. Предавањето е наменето за сите љубители на ...

По повод Меѓународниот ден за елиминација на насилството врз жените фондацијата World Press Photo и Кралството Холандија претставуваат избор на приказни, наградени на конкурсите на World Press Photo од 2000 до 2021 година, кои ја истакнуваат отпорноста и предизвиците на жените, девојките и заедниците ширум светот. Изложбата ќе биде поставена во Мултимедијалниот центар „Мала станица“ од 25.11.2022 до 11.12.2022 Отворањето на изложбата е на 25 ...