Русија има доволно оружје, а на пат е и нова воена опрема, изјави денеска Дмитри Медведев, близок соработник на рускиот претседател Владимир Путин, поранешен претседател на Русија и актуелен заменик-претседател на рускиот Совет за безбедност. Медиумите анализираат дека неодамна многу се шпекулираше за резервите на оружје на Русија, односно дали таа потрошила значителен дел од залихите оружје и муниција на фронтот во Украина. Медведев денеска на ...

Русија има доволно оружје, а на пат е и нова воена опрема, изјави денеска Дмитри Медведев, близок соработник на рускиот претседател Владимир Путин, поранешен претседател на Русија и актуелен заменик-претседател на рускиот Совет за безбедност. Медиумите анализираат дека неодамна многу се шпекулираше за резервите на оружје на Русија, односно дали таа потрошила значителен дел од залихите оружје и муниција на фронтот во Украина. Медведев денеска на ...

Русија има доволно оружје, а на пат е и нова воена опрема, изјави денеска Дмитри Медведев, близок соработник на рускиот претседател Владимир Путин, поранешен претседател на Русија и актуелен заменик-претседател на рускиот Совет за безбедност. Медиумите анализираат дека неодамна многу се шпекулираше за резервите на оружје на Русија, односно дали таа потрошила значителен дел од залихите оружје и муниција на фронтот во Украина. Медведев денеска на ...

Русија има доволно оружје, а на пат е и нова воена опрема, изјави денеска Дмитри Медведев, близок соработник на рускиот претседател Владимир Путин, поранешен претседател на Русија и актуелен заменик-претседател на рускиот Совет за безбедност. Медиумите анализираат дека неодамна многу се шпекулираше за резервите на оружје на Русија, односно дали таа потрошила значителен дел од залихите оружје и муниција на фронтот во Украина. Медведев денеска на ...

Во последно време западни експерти поприлично шпекулираат за руските залихи на оружје, односно за тоа дека на боиштето во Украина потрошила значителен дел од своите резерви на оружје и муниција. Медведев денес на средба со функционери на руската воена индустрија порача дека непријателите на Русија постојано тврдат дека им „недостига ова или она“. „Морам да ги разочарам, имаме доволно од сè“, кажа тој, и додаде дека „испораки на илјадници парчиња ...

Русија има доволно оружје, а на пат е и нова воена опрема, изјави денеска Дмитри Медведев, близок соработник на рускиот претседател Владимир Путин, поранешен претседател на Русија и актуелен заменик-претседател на рускиот Совет за безбедност. Медиумите анализираат дека неодамна многу се шпекулираше за резервите на оружје на Русија, односно дали таа потрошила значителен дел од залихите оружје и муниција на фронтот во Украина. Медведев денеска на ...