Според нутриционистите, постојат неколку намирници кои треба да се конзумираат само топли и никогаш не треба повторно да се подгреваат. Причината е сосема оправдана. Потенцијално опасните бактерии и хемиските промени може да доведат до сериозни здравствени проблеми. Нутриционистот Харини Бала објасни две главни причини зошто е подобро да се избегнува повторно загревање на одредени намирници. „Прво, загревањето на храната може да предизвика ...
Потенцијално опасните бактерии и хемиските промени може да доведат до сериозни здравствени проблеми. Нутриционистот Харини Бала објасни две главни причини зошто е подобро да се избегнува повторно загревање на одредени намирници. „Прво, загревањето на храната може да предизвика промени во хемиските соединенија, кои можат да испуштаат токсични материи поврзани со проблеми како што е оштетувањето на бубрезите“ Од друга страна, кога храната се лади ...
Сите ние сакаме да уживаме во остатоците од храната, но според експертите за исхрана, постојат неколку намирници кои треба да ги јадете само еднаш и никогаш да не ги подгревате повторно. Причина? Потенцијално опасни бактерии и хемиски промени кои можат да доведат до сериозни здравствени проблеми. Нутриционистот Харини Бала, кој споделува совети за здравјето и исхраната на TikTok, објасни две главни причини зошто е подобро да се избегнува ...
Повеќето луѓе сакаат да уживаат во остатоците од храната, но според експертите за исхрана, постојат неколку намирници кои треба да се јадат само еднаш и никогаш не треба повторно да се подгреваат. Причина за тоа се – потенцијално опасните бактерии и хемиски промени кои можат да доведат до сериозни здравствени проблеми. Нутриционистката Харини Бала, која споделува совети за здравјето и исхраната на Тикток, објасни две главни причини зошто е ...