Охрид, 10. септември 2024 (ОХРИДПРЕС) – Докторите и нутриционистите често зборуваат за важноста на правилната и здрава исхрана бидејќи таа е еден од факторите од кои зависи здравјето на целиот организам. Но, сепак често посегнуваме по храна која е многу штетна и според гастроентеролозите го труе организмот. Особено е важно да се ограничи потрошувачката на колбаси и чадени производи. На крвните садови негативно влијаат навидум безопасни ...

Докторите и нутриционистите често зборуваат за важноста на правилната и здрава исхрана бидејќи таа е еден од факторите од кои зависи здравјето на целиот организам. Но, сепак често посегнуваме по храна која е многу штетна и според гастроентеролозите го труе организмот. Особено е важно да се ограничи потрошувачката на колбаси и пушени производи. На крвните садови негативно влијаат навидум безопасни задоволства како што се пецива, бонбони, колачи, ...

Лекарите и нутриционистите често зборуваат за важноста на правилната и здрава исхрана, бидејќи таа е еден од факторите од кои зависи здравјето на целиот организам. Меѓутоа, и понатаму често посегнуваме по храна која е многу штетна и која, според гастроентеролозите, го труе телото. Особено е важно да се ограничи консумирањето на колбаси и чадени производи. На крвните садови негативно влијаат навидум безопасни задоволства како што се колачи, ...

Докторите и нутриционистите често зборуваат за важноста на правилната и здрава исхрана бидејќи таа е еден од факторите од кои зависи здравјето на целиот организам. Но, сепак често посегнуваме по храна која е многу штетна и според гастроентеролозите го труе организмот. Особено е важно да се ограничи потрошувачката на колбаси и пушени производи. На крвните садови негативно влијаат навидум безопасни задоволства како што се колачи, бонбони, колачи, ...