На завршната манифестација на проектот „Taste the waste“, што ќе се одржи денес во Младинскиот центар „Матично“, ќе бидат прикажани главните активности, достигнувања и исходи од проектот. Неговата примарна цел е да ја зајакне свеста за ефикасно управување со храната и да го редуцира отпадот. Овој проект е поддржан од Европската Унија, а е координиран од „Гоу грин“ – Скопје, во партнерство со локалните организации „Маркт органик“ и „Биокосмос“. ...

Скопје, 22 април 2025 (МИА) - На завршен настан од проектот „Тејст д вејст“ (Taste the waste) денеска во Младинскиот центар „Матично“ ќе бидат презентирани клучните активности, постигнувања и резултати од проектот, чија цел е подигнување на свеста за одржливо управување со храна и намалување на отпадот. Станува збор за проект поддржан од Европската Унија, координиран од „Гоу грин“ - Скопје, во соработка со локалните партнери „Маркт органик“ ...

На завршната манифестација на проектот „Taste the waste“, што ќе се одржи денес во Младинскиот центар „Матично“, ќе бидат прикажани главните активности, достигнувања и исходи од проектот. Неговата примарна цел е да ја зајакне свеста за ефикасно управување со храната и да го редуцира отпадот. Овој проект е поддржан од Европската Унија, а е координиран од „Гоу грин“ – Скопје, во партнерство со локалните организации „Маркт органик“ и ...

На завршната манифестација на проектот „Taste the waste“, што ќе се одржи денес во Младинскиот центар „Матично“, ќе бидат прикажани главните активности, достигнувања и исходи од проектот. Неговата примарна цел е да ја зајакне свеста за ефикасно управување со храната и да го редуцира отпадот. Овој проект е поддржан од Европската Унија, а е координиран од „Гоу грин“ – Скопје, во партнерство со локалните организации „Маркт органик“ и „Биокосмос“. ...