Универзитетот ETH од Цирих се дружи со прехранбената индустрија за да произведат чоколада од цел плод на какао, која е поодржлива и повкусна. Тие научници сигурно ја имаат најубавата работа во светот – да создадат нов вид на совршена чоколада. Главните компоненти на чоколадата се какао маса и какао путер, кои се добиваат од плодот на какаото. Она што е малку познато е дека плодот на какаото содржи дополнителни вредни состојки кои досега не беа ...
Универзитетот ETH од Цирих се дружи со прехранбената индустрија за да произведат чоколада од цел плод на какао, која е поодржлива и повкусна. Тие научници сигурно ја имаат најубавата работа во светот – да создадат нов вид на совршена чоколада. Главните компоненти на чоколадата се какао маса и какао путер, кои се добиваат од плодот на какаото. Она што е малку познато е дека плодот на какаото содржи дополнителни вредни состојки кои досега не ...
Универзитетот ETH од Цирих се дружи со прехранбената индустрија за да произведат чоколада од цел плод на какао, која е поодржлива и повкусна. Тие научници сигурно ја имаат најубавата работа во светот – да создадат нов вид на совршена чоколада. Главните компоненти на чоколадата се какао маса и какао путер, кои се добиваат од плодот на какаото. Она што е малку познато е дека плодот на какаото содржи дополнителни вредни состојки кои досега не беа ...
Универзитетот ETH од Цирих се дружи со прехранбената индустрија за да произведат чоколада од цел плод на какао, која е поодржлива и повкусна. Тие научници сигурно ја имаат најубавата работа во светот – да создадат нов вид на совршена чоколада. Главните компоненти на чоколадата се какао маса и какао путер, кои се добиваат од плодот на какаото. Она што е малку познато е дека плодот на какаото содржи дополнителни вредни состојки кои досега не беа ...