За да биде успешна тортата или колачот што содржи фил од карамела, треба да испадне правилно. Многу домаќинки прават барем една од овие грешки, па филот е горчлив или полн со грутки. 1. Користите садови со тенко дно Имајте на ум дека тавите со тенко дно се загреваат нерамномерно, па дел од шеќерот ќе изгори, а дел нема да се стопи. Наместо тоа, изберете тава со подебело дно од нерѓосувачки челик. 2. Во истото тавче го варите и кармелизирате ...

За да биде успешна тортата или колачот што содржи фил од карамела, треба да испадне правилно. Многу домаќинки прават барем една од овие грешки, па филот е горчлив или полн со грутки. 1. Користите садови со тенко дно Имајте на ум дека тавите со тенко дно се загреваат нерамномерно, па дел од шеќерот ќе изгори, а дел нема да се стопи. Наместо тоа, изберете тава со подебело дно од нерѓосувачки челик. 2. Во истото тавче го варите и кармелизирате ...

За да биде успешна тортата или колачот што содржи фил од карамела, треба да испадне правилно. Многу домаќинки прават барем една од овие грешки, па филот е горчлив или полн со грутки. 1. Користите садови со тенко дно Имајте на ум дека тавите со тенко дно се загреваат нерамномерно, па дел од шеќерот ќе изгори, а дел нема да се стопи. Наместо тоа, изберете тава со подебело дно од нерѓосувачки челик. 2. Во истото тавче го варите и кармелизирате ...

За да биде успешна тортата или колачот што содржи фил од карамела, треба да испадне правилно. Многу домаќинки прават барем една од овие грешки, па филот е горчлив или полн со грутки. 1. Користите садови со тенко дно Имајте на ум дека тавите со тенко дно се загреваат нерамномерно, па дел од шеќерот ќе изгори, а дел нема да се стопи. Наместо тоа, изберете тава со подебело дно од нерѓосувачки челик. 2. Во истото тавче го варите и кармелизирате ...