КАКО ДА НАПРАВИТЕ СОВРШЕН КАРАМЕЛА КРЕМ: Без грешки за само неколку чекори

23 март, 20240
a884cc3b34af2613c5c01852e1307f48fef96dbb

За да биде успешна тортата или колачот што содржи фил од карамела, треба да испадне правилно. Многу домаќинки прават барем една од овие грешки, па филот е горчлив или полн со грутки.

1. Користите садови со тенко дно

Имајте на ум дека тавите со тенко дно се загреваат нерамномерно, па дел од шеќерот ќе изгори, а дел нема да се стопи. Наместо тоа, изберете тава со подебело дно од нерѓосувачки челик.

2. Во истото тавче го варите и кармелизирате филот

Избегнете го ова. За филот да биде едноличен, треба да користите чисти садови.

3. Не користите бел шеќер

Задолжително користете бел шеќер и држете се до рецептот, за да не го расипете вкусот на филот.

4. Готвите на силен или тивок оган

Не го правете филот со карамела на силен или тивок оган. Прилагодете ја топлината на средно за да дозволите шеќерот да се стопи и да се згусне доволно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi