Институтот за сточарство во Белград разви иновативна линија на хибридни месни производи кои комбинираат месни и растителни компоненти, со цел намалување на негативното влијание на производството на месо врз животната средина и намалување на трошоците за производство, изјави Никола Станишиќ, помошник-директор за наука во институтот. Препорачано Тој на 15-от Меѓународен симпозиум „Современи трендови во сточарството“, организиран од Институтот за ...

Институтот за сточарство во Белград разви иновативна линија на хибридни месни производи кои комбинираат месни и растителни компоненти, со цел да се намали негативното влијание на производството на месо врз животната средина и да се намалат трошоците за производство. Ова го изјави помошникот-директор за наука на тој институт, Никола Станишиќ. На 15-тиот Меѓународен симпозиум „Современи трендови во сточарството“, организиран од Институтот за ...

Добивај вести на Viber Институтот за сточарство во Белград разви иновативна линија на хибридни месни производи кои комбинираат месни и растителни компоненти, со цел намалување на негативното влијание на производството на месо врз животната средина и намалување на трошоците за производство. Ова го изјави помошникот-директор за наука на тој институт, Никола Станишиќ. На 15-от Меѓународен симпозиум „Современи трендови во сточарството“, организиран ...

Институтот за сточарство во Белград разви иновативна линија на хибридни месни производи кои комбинираат месо и растителни компоненти, со цел да се намали негативното влијание на производството на месо врз животната средина и да се намалат трошоците за производство. Ова го изјави помошникот-директор за наука на институтот, Никола Станишиќ. На 15-тиот Меѓународен симпозиум „Современи трендови во сточарството“, организиран од Институтот за ...