Крофните и другите пржени теста често се омилен избор за појадок или вечера. Сепак, многу домаќинки се соочуваат со проблем – тестото може да биде премногу мрсно по пржењето бидејќи апсорбира многу масло. За среќа, постојат неколку едноставни начини да се спречи ова. Првиот трик вклучува додавање прашок за пециво или сода бикарбона во брашното. Најдобро е претходно да ги просеете заедно со брашното. Овој чекор помага тестото да не впие масло за ...
Крофните и другите пржени теста често се омилен избор за појадок или вечера. Сепак, многу домаќинки се соочуваат со проблем – тестото може да биде премногу мрсно по пржењето бидејќи апсорбира многу масло. За среќа, постојат неколку едноставни начини да се спречи ова. Првиот трик вклучува додавање прашок за пециво или сода бикарбона во брашното. Најдобро е претходно да ги просеете заедно со брашното. Овој чекор помага тестото да не впие масло за ...
Крофните и другите пржени теста често се омилен избор за појадок или вечера. Сепак, многу домаќинки се соочуваат со проблем – тестото може да биде премногу мрсно по пржењето бидејќи апсорбира многу масло. За среќа, постојат неколку едноставни начини да се спречи ова. Првиот трик вклучува додавање прашок за пециво или сода бикарбона во брашното. Најдобро е претходно да ги просеете заедно со брашното. Овој чекор помага тестото да не впие масло ...
Крофните и другите пржени теста често се омилен избор за појадок или вечера. Сепак, многу домаќинки се соочуваат со проблем – тестото може да биде премногу мрсно по пржењето бидејќи апсорбира многу масло. За среќа, постојат неколку едноставни начини да се спречи ова. Првиот трик вклучува додавање прашок за пециво или сода бикарбона во брашното. Најдобро е претходно да ги просеете заедно со брашното. Овој чекор помага тестото да не впие масло за ...