Потребно е: главица кромид 2 чешниња лук 2 моркови 200 гр печурки 100 гр пченка 150 гр ориз 1 конзерва туна сол бибер масло Подготовка: На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид и лук. Додадете ги сечканите моркови и печурките, па динстајте околу 15 минути. Исцедете го оризот и исцедете ја туната од маслото. Во сад се става оризот, па се додава динстаниот кромид со печурки, пченка и туна. Убаво измешајте го рижото и зачинете. Добар апетит! ...

Потребно е: главица кромид 2 чешниња лук 2 моркови 200 гр печурки 100 гр пченка 150 гр ориз 1 конзерва туна сол бибер масло Подготовка: На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид и лук. Додадете ги сечканите моркови и печурките, па динстајте околу 15 минути. Исцедете го оризот и исцедете ја туната од маслото. Во сад се става оризот, па се додава динстаниот кромид со печурки, пченка и туна. Убаво измешајте го рижото и зачинете. Добар апетит! ...

Потребно е: главица кромид 2 чешниња лук 2 моркови 200 гр печурки 100 гр пченка 150 гр ориз 1 конзерва туна сол бибер масло Подготовка: На загреано масло пропржете ситно сечкан кромид и лук. Додадете ги сечканите моркови и печурките, па динстајте околу 15 минути. Исцедете го оризот и исцедете ја туната од маслото. Во сад се става оризот, па се додава динстаниот кромид со печурки, пченка и туна. Убаво измешајте го рижото и зачинете. Добар ...