Конзервираната храна како грав или туна може да крие опасни бактерии кои можат да предизвикаат парализа, па дури и смрт, предупредува експертот за хигиена Пол Џексон. Имено, многу конзерви што ги чуваме во оставата со години може да бидат контаминирани со опасни бактерии, вклучувајќи го и Clostridium botulinum, бактерија која произведува токсини кои го напаѓаат нервниот систем и можат да предизвикаат фатална парализа. Пол Џексон, од британската ...

Многу намирници од кујната, како туна, сардина, пченка, но и храна како ананас и кајсии за правење десерти, доаѓаат во конзерви. Меѓутоа, постојат детали на конзервата на кои треба да обрнете внимание пред без размислување да ја отворите и да ги додадете состојките во вашиот оброк. Иако знаеме дека конзервираната храна има долг рок на траење, Пол Џексон, експертот од компанијата „NCR Buisiness Waste“ ги советува потрошувачите внимателно да ја ...

Конзервираната храна како што се грав или туна може да содржи опасни бактерии кои можат да предизвикаат парализа, па дури и смрт, предупредува експертот за хигиена Пол Џексон. Имено, многу конзервирани производи што ги чуваме во оставата со години може да бидат контаминирани со опасни бактерии, вклучувајќи го и Clostridium botulinum, бактерија која произведува токсини кои го напаѓаат нервниот систем и можат да предизвикаат фатална парализа. Пол ...

Конзервираната храна како грав или туна може да содржи опасни бактерии кои можат да предизвикаат парализа, па дури и смрт, предупредува експертот за хигиена Пол Џексон. Имено, многу конзервирани производи кои со години ги чуваме во оставата, може да бидат загадени со опасни бактерии, меѓу кои и Clostridium botulinum, бактерија која произведува токсини кои го напаѓаат нервниот систем и може да предизвикаат фатална парализа. Пол Џексон од ...