Ново истражување покажало дека конзумирањена ултрапреработена храна (UPF) е поврзано со забрзано стареење. Поради оваа причина, треба да ја консумирате што е можно помалку. Ултра-обработената храна вклучува грицки, слатки пијалоци, овошен јогурт, житарки, масовно произведен леб, алтернативи за месо итн. Во истражувањето учествувале средовечни и постари Италијанци. Оние кои консумирале повеќе од 14 отсто од дневните калории од ултра-обработена ...
Една нова студија покажа дека потрошувачката на ултра-обработена храна (UPF) е поврзана со забрзано стареење. Поради оваа причина, треба да ја консумирате што е можно помалку, пишува „Њујорк пост“. Ултра-обработената храна вклучува грицки, засладени пијалоци, овошен јогурт, житарки, масовно произведен леб, алтернативи од месо итн. Во истражувањето учествувале средовечни и постари Италијанци. Оние кои консумирале повеќе од 14 отсто од дневните ...
Една нова студија покажа дека потрошувачката на ултраобработена храна (УПФ) е поврзана со забрзано стареење. Поради оваа причина, треба да ја консумирате што е можно помалку. Ултраобработената храна вклучува грицки, слатки пијалаци, овошен јогурт, житарици, масовно произведен леб, алтернативи за месо итн. Во истражувањето учествувале средовечни и постари Италијанци. Оние што консумирале повеќе од 14% од дневните калории од ултраобработена храна ...