ИЗВОР октомври 30, 2021 Доколку ви се јаде десерт со јаболка, но сакате да пробате нешто ново, наместо традиционалните рецепти, тогаш ви предлагаме уште денес да ја приготвите оваа уникатна пита! Состојки: 600 гр брашно, 200 гр топла вода, 11 гр сув квасец, 3 јајца, 72 гр шеќер, 40 гр сончогледово масло и прстофат сол. За филот: 1 шолја шеќер и 4 јаболка. За преливот: 1 кафена лажица шеќер и 40 гр кисела павлака. Начин на подготовка: Во водата, ...
Десерт со јаболка, поинаков од традиционалните рецепти: Состојки: 600 гр брашно, 200 гр топла вода, 11 гр сув квасец, 3 јајца, 72 гр шеќер, 40 гр сончогледово масло и прстофат сол. За филот: 1 шолја шеќер и 4 јаболка. За преливот: 1 кафена лажица шеќер и 40 гр кисела павлака. Начин на подготовка: Во водата, додадете ги шеќерот, солта, јајцата, маслото и квасецот. Добро измешајте ги состојките. Потоа, постепено и без да го прекинувате мешањето, ...
Десерт со јаболка, поинаков од традиционалните рецепти: Состојки: 600 гр брашно, 200 гр топла вода, 11 гр сув квасец, 3 јајца, 72 гр шеќер, 40 гр сончогледово масло и прстофат сол. За филот: 1 шолја шеќер и 4 јаболка. За преливот: 1 кафена лажица шеќер и 40 гр кисела павлака. Начин на подготовка: Во водата, додадете ги шеќерот, солта, јајцата, маслото и квасецот. Добро измешајте ги состојките. Потоа, постепено и без да го прекинувате мешањето, ...