Потребно е: 250 гр брашно 150 гр шеќер 250 мл кисела вода 120 мл масло 6 лажици џем од кајсии 3 лажици какао 1 лажичка сода бикарбона 1 лажичка цимет сецкани бадеми За глазура: 150 гр чоколадо за готвење 2 лажици масло Подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени. Во сад измешајте брашно, какао, сода бикарбона и цимет. Посебно соединете ја киселата вода, маслото, шеќерот и три лажици џем, па додадете ги сувите состојки. Соединете со миксер, па ...
Потребно е: 250 гр брашно 150 гр шеќер 250 мл кисела вода 120 мл масло 6 лажици џем од кајсии 3 лажици какао 1 лажичка сода бикарбона 1 лажичка цимет сецкани бадеми За глазура: 150 гр чоколадо за готвење 2 лажици масло Подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени. Во сад измешајте брашно, какао, сода бикарбона и цимет. Посебно соединете ја киселата вода, маслото, шеќерот и три лажици џем, па додадете ги сувите состојки. Соединете со миксер, па ...
Потребно е: 250 гр брашно 150 гр шеќер 250 мл кисела вода 120 мл масло 6 лажици џем од кајсии 3 лажици какао 1 лажичка сода бикарбона 1 лажичка цимет сецкани бадеми За глазура: 150 гр чоколадо за готвење 2 лажици масло Подготовка: Загрејте ја рерната на 200 степени. Во сад измешајте брашно, какао, сода бикарбона и цимет. Посебно соединете ја киселата вода, маслото, шеќерот и три лажици џем, па додадете ги сувите состојки. Соединете со миксер, ...