Потребно е: 100 гр несолени ф’стаци 50 гр шеќер во прав 200 гр смеса од суров марципан 4 супени лажици ликер од бадем 20 гр ситно сечкани ф’стаци за посипување Подготовка: Фстаците сомелете ги со машина за јаткасти плодови и измешајте ги со шеќер во прав. Марципанот исечете го на поголеми парчиња. Додадете смеса од ф’стаци и ликер. Состојките измешајте ги со вилушка, па со раце измесете ги во компактна маса. Од оваа маса формирајте топчиња со ...

Потребно е: 100 гр несолени ф’стаци 50 гр шеќер во прав 200 гр смеса од суров марципан 4 супени лажици ликер од бадем 20 гр ситно сечкани ф’стаци за посипување Подготовка: Фстаците сомелете ги со машина за јаткасти плодови и измешајте ги со шеќер во прав. Марципанот исечете го на поголеми парчиња. Додадете смеса од ф’стаци и ликер. Состојките измешајте ги со вилушка, па со раце измесете ги во компактна маса. Од оваа маса формирајте топчиња со ...

Потребно е: 100 гр несолени ф’стаци 50 гр шеќер во прав 200 гр смеса од суров марципан 4 супени лажици ликер од бадем 20 гр ситно сечкани ф’стаци за посипување Подготовка: Фстаците сомелете ги со машина за јаткасти плодови и измешајте ги со шеќер во прав. Марципанот исечете го на поголеми парчиња. Додадете смеса од ф’стаци и ликер. Состојките измешајте ги со вилушка, па со раце измесете ги во компактна маса. Од оваа маса формирајте топчиња со ...