Давањето бакшиш се смета за добри манири во Швајцарија. Според студијата на Универзитетот за применети науки во Цирих и Банката Клера, шест од 10 гости во ресторанот обично или секогаш даваат бакшиш. Изненадувачки, 69 проценти од гостите даваат бакшиш во готово, и покрај дигитализацијата на плаќањата. Некои го прават тоа затоа што е попогодно, додека други го ценат личниот гест на давање бакшиш во готово. Она што е важно за сите гости е ...
Бакшишот се смета за добар манир во Швајцарија. Според истражувањето на Универзитетот за применети науки во Цирих и Банката Клера, шест од 10 гости на ресторан секогаш даваат бакшиш. Изненадувачки, 69 проценти од гостите даваат бакшиш во готово, и покрај дигитализацијата на плаќањата. Некои го прават тоа затоа што е попогодно, додека други го ценат личниот гест на бакшиш во готово. Она што е важно за сите гости е дека бакшишот на крајот им ...
Давањето бакшиш се смета за добри манири во Швајцарија. Според студијата на Универзитетот за применети науки во Цирих и Банката Клера, шест од 10 гости во ресторанот обично или секогаш даваат бакшиш.Изненадувачки, 69 проценти од гостите даваат бакшиш во готово, и покрај дигитализацијата на плаќањата. Некои го прават тоа затоа што е попогодно, додека други го ценат личниот гест на давање бакшиш во готово. Она што е важно за сите гости е ...