Јужнокорејски научници одгледале говедски клетки во зрна ориз, како што велат, голем чекор кон постигнување одржлив, достапен и еколошки извор на протеини што би можел да го замени месото. Професорот Џинки Хонг од Универзитетот Јонсеи во Сеул, кој го предводеше истражувањето објавено во списанието Matter овој месец, рече дека „говедскиот ориз“ е првиот производ од ваков вид. Ги користи житариците како основа за одгледување на животински мускули ...

Јужнокорејски научници одгледаа говедски клетки во зрно ориз, што е , како што лив, пристапен и еколошки прифатлив извор на протеини кои може да го заменат месото. Професорот Јинке Хонг од Универзитетот Јонсеи во Сеул, кој го предводел истражувањето објавено во списанието Matter, вели дека „говедскиот ориз“ е прв производ од тој тип во светот. Користи житарки за одгледување на животински мускулни и масни клетки. Во истражувањето зрната биле ...

Јужнокорејските научници одгледале говедски клетки во зрна ориз што е, како што велат, голем чекор кон постигнување одржлив, достапен и еколошки извор на протеини што би можел да го замени месото. Професорот Џинки Хонг од Универзитетот Јонсеи во Сеул, кој го предводеше истражувањето објавено во списанието "Matter" овој месец, рече дека „говедскиот ориз“ е првиот производ од ваков вид. Користи житарки како основа за раст на животинските мускули и ...

Јужнокорејските научници одгледале говедски клетки во зрна ориз, а како што велат, ова е голем чекор кон постигнување одржлив, достапен и еколошки извор на протеини што би можел да го замени месото. Професорот Џинки Хонг од Универзитетот Јонсеи во Сеул, кој го предводел истражувањето објавено во списанието Матер овој месец, рече дека „говедскиот ориз“ е првиот производ од ваков вид. Ги користи житариците како основа за одгледување на животински ...