Ако сè уште не сте, вистинско време е за подготовка на зимница… Потребно е: 2 кг моркови 250 г лути пиперки 2 главици лук листови од магдонос и целер 200-250 мл оцет 2 лажици сол 1 лажица шеќер 200 мл масло Подготовка: Излупете го и исечкајте ги морковите, варете околу 5,6 мин. Исечете ја лутата пиперка на мали парчиња и пржете ја во масло. Изладете го морковот и исечете го на прстени, додадете ја пржената пиперка, целерот, шеќерот, солта, ...

Ако сè уште не сте, октомври е вистинско време е за подготовка на зимница! Потребно е: 2 кг моркови, 250 г лути пиперки, 2 главици лук, листови од магдонос и целер, 200-250 мл оцет, 2 лажици сол, 1 лажица шеќер и 200 мл масло. Подготовка: Излупете го и исечкајте ги морковите, варете околу 5,6 мин. Исечете ја лутата пиперка на мали парчиња и пржете ја во масло. Изладете го морковот и исечете го на прстени, додадете ја пржената пиперка, ...

Ако сè уште не сте, октомври е вистинско време е за подготовка на зимница! Потребно е: 2 кг моркови, 250 г лути пиперки, 2 главици лук, листови од магдонос и целер, 200-250 мл оцет, 2 лажици сол, 1 лажица шеќер и 200 мл масло. Подготовка: Излупете го и исечкајте ги морковите, варете околу 5,6 мин. Исечете ја лутата пиперка на мали парчиња и пржете ја во масло. Изладете го морковот и исечете го на прстени, додадете ја пржената пиперка, целерот, ...